Η Statoil μειώνει δαπάνες και αυξάνει την παραγωγή

  29/08/2016 13:45
Η Statoil μειώνει δαπάνες και αυξάνει την παραγωγή

Η νορβηγική Statoil αναγκάζεται να περιορίσει προγραμματισμένες επενδύσεις στο τεράστιο πεδίο Johan Sverdrup στη Βόρεια Θάλασσα κατά ένα πέμπτο, τονίζοντας ότι το πρότζεκτ θα είναι κερδοφόρο ακόμη αν και οι τιμές του πετρελαίου βρεθούν στο μισό απ' ότι είναι σήμερα. Παράλληλα σχεδιάζει να παράγει περισσότερο πετρέλαιο απ' ότι αναμενόταν, μεταδίδει το MarketWatch.
 
Η κρατική νορβηγική παραγωγός πετρελαίου και αερίου ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει μειώσει τη δαπάνη για την πρώτη φάση παραγωγής από το εν λόγω πεδίο σε 99 δισ. νορβηγικές κορώνες, από 123 δισ. που σχεδίαζε προηγούμενα.
 
Η συνολική δαπάνη, περιλαμβανομένης της δεύτερης φάσης επενδύσεων και επέκτασης της πλεονάζουσας παραγωγικότητας, αναμένεται στα 140 με 170 δισ. κορώνες, από 170 με 220 δισ. κορώνες.
 
Η εταιρία ανέφερε ότι η τιμή στην οποία το πρότζεκτ θα είναι κερδοφόρο έχει μειωθεί κάτω των 25 δολαρίων το βαρέλι, από προηγούμενες εκτιμήσεις για κάτω των 30 δολαρίων το Φεβρουάριο και κάτω των 40 πριν από ένα χρόνο.
 
Η παραγωγική ικανότητα του πεδίου θα είναι 440.000 βαρέλια την ημέρα κατά την πρώτη φάση, επεσήμανε η Statoil στην ανακοίνωσή της. Το πεδίο στη Βόρεια Θάλασσα, το οποίο ανακαλύφθηκε το 2010, εκτιμάται πως έχει ισοδύναμο πετρελαίου 1,9 έως τριών δισ. βαρελιών.
 
Πηγή: euro2day.gr
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας