Άκτωρ: Αναλαμβάνει έργο €380 εκατ. στην Κολομβία

  25/08/2016 13:18
Άκτωρ: Αναλαμβάνει έργο €380 εκατ. στην Κολομβία


Εντός Σεπτεμβρίου αναμένεται ότι θα υπογραφεί η σύμβαση για την  κατασκευή και διαχείριση μονάδας βιολογικού καθαρισμού που ανέλαβε να υλοποιήσει στην Μπογκοτά η Άκτωρ, σε μια κοινοπραξία με την ισπανική Aqualia και την κολομβιανή κατασκευαστική Cass Constructores.

Αυτήν την περίοδο η σύμβαση, ύψους 380 εκατ. ευρώ, βρίσκεται στο στάδιο ελέγχου νομιμότητας, το οποίο θα διαδεχτεί την υπογραφή της, προβλέποντας κατασκευαστική περίοδο τεσσάρων ετών και ένα χρόνο λειτουργίας. Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του capital.gr η συγκεκριμένη μονάδα βιολογικού καθαρισμού είναι το μεγαλύτερο έργο, σε αξία, που αναλαμβάνει ο ισπανικός κολοσσός FCC στη Νότια Αμερική, ο οποίος, μέσω αυτού, εδραιώνει την παρουσία του στην Κολομβία. Το συγκεκριμένο έργο επιτρέπει και στην Άκτωρ να ενισχύσει την παρουσία της στην χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, οι δουλειές της ελληνικής κατασκευαστικής με τον μεγιστάνα Carlos Slim, που ελέγχει κατά 36,6% την FCC, μητρική της Aqualia πυκνώνουν. Την περασμένη άνοιξη ο Μεξικάνος επιχειρηματίας με περιουσία της τάξης των 50 δισ. δολαρίων κατέθεσε δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της FCC, η οποία έγινε δεκτή, τέλη Ιουνίου, από την ισπανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς. 
 
Στόχος η απορρύπανση του ποταμού Μπογκοτά
 
Η μονάδα, προϋπολογισμού 380 εκατ. ευρώ, θα επεξεργάζεται, ημερησίως, 600.000 κυβικά μέτρα νερού που προέρχονται από 3 εκατ. νοικοκυριά, με την υφιστάμενη στην πόλη Salitre της Μπογκοτά να είναι πεπερασμένων δυνατοτήτων. Στην μονάδα που θα κατασκευάσει το κονσόρτσιουμ  των Ακτωρ-Aqualia-Cass Constructores θα στηριχθεί το έργο της απορρύπανσης του ποταμού Μπογκοτά, ενώ θα είναι δυνατή η χρήση του νερού για άρδευση.
 
Εν τω μεταξύ, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες εκβάθυνσης του ποταμού ώστε να μην υπερχειλίζει ιδίως  όταν εκδηλώνεται το φαινόμενο Ελ Νίνιο.
 
Να σημειωθεί ότι η Κολομβία παρουσιάζει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς, υπολογίζεται ότι θα απαιτηθούν τα επόμενα χρόνια επενδύσεις της τάξης των 13 δισ. ευρώ στον τομέα διαχείρισης υδάτινων πόρων και συγκεκριμένα στην υλοποίηση δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης. Σήμερα οι υποδομές ύδρευσης είναι περιορισμένες στο δυτικό, ανατολικό και βορειοδυτικό άκρο της χώρας.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας