ALUMIL: Ολοταχώς προς μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης

Μαρία Πηλείδου  27/07/2016 08:37
ALUMIL: Ολοταχώς προς μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης

Έμφαση στην ανάπτυξη των διεθνών αγορών στις οποίες έχει σήμερα παρουσία, σκοπεύει να δώσει στην επόμενη πενταετία η ALUMIL και η δημιουργία προϊόντων διεθνών προδιαγραφών θα αποτελέσει το βασικό όχημα για την επίτευξη αυτού του στόχου. 

Όπως τόνισε ο κ. Γεώργιου Παππά, Business Unit Developer σε Ελλάδα και Κύπρο, ενσωματώνοντας στα προϊόντα την τεχνολογική εμπειρία που αντλείται καθημερινά από τις 60 και πλέον χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία, εξασφαλίζεται η δημιουργία προϊόντων που υπερέχουν και είναι άκρως ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές. «Δεν είναι τυχαίο ότι σχετικά πρόσφατα η ALUMIL ανέλαβε την ανάπτυξη του παραθύρου του αμερικάνικου κολοσσού Google στη Νέα Υόρκη, ένα έργο το οποίο απαιτούσε την τοποθέτηση 3.500 ενεργειακών παραθύρων υψηλής αισθητικής, αντοχής και λειτουργικότητας», τόνισε.
 
Κύριε Παππά, πείτε μας λίγα λόγια για την ALUMIL. Πότε ιδρύθηκε και σε ποιούς τομείς δραστηριοποιείται; 
Με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας και 1.700 εργαζόμενους, η ALUMIL είναι μία από τις πιο προηγμένες εταιρείες παγκοσμίως στο σχεδιασμό και την παραγωγή αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου, διαθέτοντας υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής στα 18 εργοστάσιά της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Η ALUMIL παράγει αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου υψηλής ποιότητας, τα οποία σχεδιάζονται και αναπτύσσονται στο καινοτόμο τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης του Ομίλου και κατόπιν πιστοποιούνται από διεθνώς αναγνωρισμένα ινστιτούτα και εργαστήρια, όπως το ift Rosenheim (Γερμανία), A.A.M.A. (Η.Π.Α.), Instituto Jordano (Ιταλία), CSTB (Γαλλία), ATG (Βέλγιο) κ.α.
Οι προηγμένες παραγωγικές εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών και το ισχυρό διεθνές δίκτυο πωλήσεων σε πάνω από 60 χώρες, με 32 θυγατρικές ανά τον κόσμο σε όλες τις Ηπείρους, αποδεικνύουν ότι η ALUMIL αποτελεί έναν από τους πιο καταξιωμένους προμηθευτές αρχιτεκτονικών συστημάτων πληρώντας υψηλές προδιαγραφές και καλύπτοντας ένα πολύ μεγάλο εύρος αρχιτεκτονικών αναγκών:
•    Υψηλή αισθητική σε συμφωνία με τις νεότερες αρχιτεκτονικές τάσεις.
•    Ενεργειακή αποδοτικότητα μέσα από προηγμένα θερμομονωτικά συστήματα και συστήματα σκίασης.
•    Εξοικονόμηση ενέργειας μέσω ενσωμάτωσης φωτοβολταϊκών συστημάτων στα κελύφη κτιρίων.
•    Υψηλά επίπεδα ασφάλειας ενάντια σε διαρρήξεις, βανδαλισμούς, φωτιά, καπνό και σεισμούς.
•    Προστασία ακόμη και σε ακραίες καιρικές συνθήκες.
•    Πληθώρα λύσεων για άτομα με ειδικές ανάγκες.
Διαθέτουμε υπερσύγχρονες παραγωγικές υποδομές και αυστηρούς ελέγχους ποιότητας σε όλη την παραγωγική διαδικασία για τη δημιουργία προϊόντων ανώτερης ποιότητας και υψηλής προστιθέμενης αξίας. 

Πόσο έχει βελτιωθεί η επίγνωση του κόσμου όσον αφορά τις δυνατότητες και τα οφέλη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των συστημάτων εξοικονόμησης;
Η ενημέρωση του κόσμου για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έχει βελτιωθεί αρκετά, κάτι που φαίνεται για παράδειγμα από την ευρεία χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων για τη θέρμανση νερού. Αλλά η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε ακόμη σε ένα πρώιμο στάδιο με πολλά περιθώρια περαιτέρω ευαισθητοποίησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με έρευνες, μόνο με την αλλαγή συμπεριφοράς του μέσου νοικοκυριού μπορούμε να έχουμε μείωση στην κατανάλωση ενέργειας κατά 10-15%. Εκτός τούτου πάνω από το 50% των κτιρίων σήμερα δε διαθέτουν επαρκή θερμομόνωση και χρήζουν ενεργειακής αναβάθμισης μέσω της εφαρμογής σύγχρονων θερμομονωτικών υλικών.

Ποιο είναι το πιο δημοφιλές σας προϊόν; 
Τα πιο δημοφιλή συστήματά μας στην Κυπριακή αγορά είναι το ανοιγόμενο σύστημα για πόρτες και παράθυρα SMARTIA M11000 και το σύστημα για συρόμενες πόρτες SUPREME S560. Επιπλέον, μεγάλης αποδοχής χαίρουν τα high-end συστήματα της σειράς SUPREME, με ιδιαίτερα αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα το συρόμενo σύστημα SUPREME S700 και το ανοιγόμενο σύστημα SUPREME S77. 

Ποια είναι η πιο πρόσφατη πρότασή σας προς το κοινό; 
Η ALUMIL το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε φάση εντατικής έρευνας και ανάπτυξης για νέα προϊόντα, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να διαθέτει πολλές νέες προτάσεις στην αγορά. Το προηγμένο συρόμενο σύστημα SMARTIA S440 που λανσαρίστηκε πρόσφατα αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση. 
Επιπλέον, μία ιδιαίτερη λύση η οποία ακoλουθεί τις προσταγές του minimal σχεδιασμού, ο οποίος τείνει να είναι η τάση των τελευταίων ετών, αποτελεί το καινοτόμο συρόμενο σύστημα SUPREME S650 Phos, το οποίο μεγιστοποιεί το οπτικό πεδίο χάρη στην ελαχιστοποίηση του εμφανούς αλουμινίου, αυξάνοντας την αίσθηση ελευθερίας στους χρήστες μέσα από την αμεσότερη σύνδεση του εξωτερικού και του εσωτερικού περιβάλλοντος.

Θεωρείτε ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο δραστηριοποίησης και προοπτικές στο τομέα σας;
Ο τομέας της οικοδομής κατά γενική ομολογία είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης σε κάθε χώρα. Συνεπώς, αποτελεί κλάδο ζωτικής σημασίας και οι προοπτικές του είναι άμεσα συνδεδεμένες με την προοπτική της συνολικής πορείας της οικονομίας. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα αρχίσει να κινείται πάλι αυτή η «ατμομηχανή», καθώς υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ανάπτυξη και οριστικό τερματισμό αυτής της μακροχρόνιας οικονομικής κρίσης.

 
  
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας