STAROIL: Δέκα χρόνια ενέργεια

Μαρία Πηλείδου  21/07/2016 09:34
STAROIL: Δέκα χρόνια ενέργεια

Η Staroil ιδρυθεί το 2006 με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες πετρελαιοειδών που υπήρξαν στον τομέα των εμπορικών καυσίμων. «Με την κίνηση αυτή, η εταιρεία μας έγινε η πρώτη κυπριακή εταιρεία πετρελαιοειδών που εισήγαγε και διένειμε απευθείας καύσιμα σε επιχειρήσεις και ιδιώτες», τόνισε ο κ. Πέτρου. Το 2011 η εταιρεία έκανε το επόμενο της βήμα, βάσει του στρατηγικού της σχεδιασμού, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες της και στη λιανική πώληση καυσίμων. «Τότε ανοίξαμε το πρώτο μας πρατήριο στην κοινότητα Αυγόρου, της περιοχής Αμμοχώστου. Η απόφαση αυτή μας δικαίωσε και συνεχίζει να μας δικαιώνει καθώς αποτέλεσε τη βάση για τη συνεχή ανάπτυξη της STAROIL, η οποία λειτουργεί πλέον οκτώ πρατήρια, με το τελευταίο στην οδό Πεύκου στην Λακατάμεια να έχει ανοίξει μόλις τον περασμένο Μάρτιο κερδίζοντας την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών», προσθεσε. 
 
Κύριε Πέτρου, ποιες είναι οι προτεραιότητες για την εταιρεία σας αυτή τη στιγμή;
Βασική προτεραιότητα της εταιρείας μας ήταν, είναι, και θα παραμείνει η προσφορά στους καταναλωτές υψηλού επιπέδου καύσιμα σε ανταγωνιστικές τιμές με φιλική και ανθρώπινη εξυπηρέτηση. Παράλληλα, ως STAROIL, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος, και είμαστε η μόνη εταιρεία που έχει εγκαταστήσει σε όλα τα πρατήρια της το σύστημα ανάκτησης και επιστροφής των ατμών βενζίνης από τις αντλίες (φάσης ΙΙ). Αυτή η φιλοσοφία θα αποτελέσει και τη βάση για τα επόμενα μας βήματα καθώς προγραμματίζουμε την επέκταση του δικτύου των πρατηρίων, βάσει πάντα του στρατηγικού μας σχεδιασμού, για να καλύψουμε όλη τη Κύπρο.
 
Πόσο έχετε επηρεαστεί από την μείωση στις τιμές του πετρελαίου παγκοσμίως; 
Η STAROIL, όπως και όλες οι εταιρείες πετρελαιοειδών στην Κύπρο, δεν ακολουθεί κερδοσκοπική πολιτική όσον αφορά την εισαγωγή και διανομή καυσίμων. Όλες οι εταιρείες στην Κύπρο απλά αγοράζουν στις προσφερόμενες τιμές οι οποίες -όπως είναι φυσικό- διαμορφώνουν και τηn τιμή πώλησης καυσίμων στην λιανική αγορά. Γι’ αυτό οι μειώσεις που παρατηρούνται στη τιμή πετρελαίου είναι μάλλον θετικές για τη STAROIL, και γενικότερα τις κυπριακές εταιρείες, καθώς επιτρέπουν στον καταναλωτή να αυξήσει τη κατανάλωση του σε καύσιμα.

Πόσο ικανοποιημένοι είστε από τα αποτελέσματα του 2016 μέχρι στιγμής;
Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με το πώς διαμορφώνεται το 2016 για την εταιρεία μας. Η φετινή χρονιά έχει φέρει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα για τη STAROIL καθώς παρατηρούμε, και λόγω της βελτίωσης που έχει επέλθει στην οικονομία, σταθερή αύξηση στις πωλήσεις μας τόσο στα πρατήρια μας όσο και στον τομέα των εμπορικών καυσίμων. 

Ποιες οι εκτιμήσεις σας για το 2017; 
Είμαστε σίγουροι ότι το 2017 η STAROIL θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και ότι θα είναι ακόμα καλύτερη χρονιά για μας. Ήδη, έχουμε στα σχέδια μας την επέκταση του δικτύου μας με νέα πρατήρια και ευελπιστούμε ότι θα λάβουμε εγκαίρως τις ανάλογες άδειες ούτως ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και ποιοτικά καύσιμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές.
 
Πως φροντίζετε να είστε μπροστά από τον ανταγωνισμό; 
Η εταιρεία μας διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό χάρη στην ευέλικτη διοικητική της δομή, ενώ, έχοντας επενδύσει σε τερματικούς σταθμούς και βοηθητικούς σταθμούς αποθήκευσης, έχει επιτύχει την κατάργηση των μεσαζόντων. Με τον τρόπο αυτό, είμαστε σε θέση να παραδώσουμε έγκαιρα και με ασφάλεια, υψηλής ποιότητας καύσιμα σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.
 
Πως φροντίζετε ώστε να διατηρείτε μια καλή σχέση με τους πρατηριούχους σας; 
Ως εταιρεία, εκτιμούμε αφάνταστα τη δουλειά και την συνεισφορά των πρατηριούχων, αλλά και γενικότερα όλων των εργαζομένων της εταιρείας μας στη μέχρι τώρα πορεία της STAROIL. Άλλωστε αυτοί είναι το πρόσωπο της εταιρείας αλλά και ο συνδετικός κρίκος μεταξύ αυτής και των καταναλωτών. Η STAROIL λειτουργεί ιδιόκτητα πρατήρια στα οποία διορίζει επαγγελματίες διαχειριστές -στους οποίους παραχωρεί κίνητρα- τα οποία έχουν ως σκοπό τις καλύτερες επιδόσεις αλλά και την αποτελεσματική διαχείριση του προσωπικού. Έχουμε επίσης, δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία μιας αμφίδρομης σχέσης μαζί τους, ούτως ώστε να λαμβάνουμε τα μηνύματα που θέλουν να μας μεταφέρουν, αλλά και για να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίζουν. Εκτός αυτού, προσπαθούμε να επιβραβεύουμε την δουλειά και τον επαγγελματισμό που επιδεικνύουν, προσφέροντας τους την ανάλογη ανταμοιβή. Ενδεικτικό της προσπάθειας μας αυτής, είναι η απόφαση μας να βραβεύσουμε, στα πλαίσια των εορτασμών για τα 10 χρόνια της εταιρείας μας, τους πρατηριούχους και τους συνεργάτες μας που βρίσκονται μαζί μας από τα πρώτα βήματα της STAROIL.
 
Τι να αναμένουμε από εσάς στο άμεσο μέλλον; 
Όπως ανέφερα και πιο πριν, έχουμε ως στόχο την επέκταση του δικτύου των πρατηρίων μας. Κινούμενοι πάντα βάσει του στρατηγικού μας σχεδιασμού, επιδίωξη μας είναι, με προσεγμένες κινήσεις οι οποίες προϋποθέτουν το άνοιγμα πρατηρίων σε στρατηγικά σημεία, να καλύψουμε ολόκληρη την Κύπρο και να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας καύσιμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας