C&M Energy Applications: Με τη δύναμη του φωτός

  20/07/2016 09:01
C&M Energy Applications: Με τη δύναμη του φωτός

Τι κάνει μια επένδυση σε ένα φωτοβολταϊκό σύστημα; Πολύ περισσότερα από όσα νομίζουμε. «Βοηθάς στη μείωση της ρύπανσης στην ατμόσφαιρα και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, βοηθάς στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, στη μείωση των εξόδων του νοικοκυριού ή της επιχείρησης και γενικά στην ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου της χώρας», υπογράμμισε η κα Μαρία Αφαντίτη, πολιτικός μηχανικός / σύμβουλος πωλήσεων της C&M Energy Applications Ltd. 

Η εταιρεία με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρία και τεχνογνωσία στα συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού έχει ως απώτερο σκοπό την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας είτε με ηλιακούς θερμοσυσσωρευτές είτε με φωτοβολταϊκά συστήματα ούτως ώστε η κάθε κατοικία, κτίριο ή επιχείρηση στην Κύπρο να μπορεί να εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες της με μηδενική ενέργεια. 

Η C&M Energy Applications Ltd παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε υφιστάμενα ή και καινούργια κτίρια όσον αφορά την θέρμανση, τη ψύξη και τον ηλεκτρισμό όπως:
•    Σχεδιασμός, προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων και μικρών ανεμογεννητριών σε κατοικίες και υποστατικά μακριά από το δίκτυο.
•    Σχεδιασμός, προμήθεια και εγκατάσταση ηλιακών θερμάνσεων με τη βοήθεια θερμικών επιλεκτικών πλαισίων
•    Λύσεις για θερμαινόμενες πισίνες σε κατοικίες και ξενοδοχειακές μονάδες με την αξιοποίηση της ηλιακής ακτινοβολίας
•    Οικονομικές λύσεις με την προμήθεια λαμπτήρων LED σε κατοικίες και κτίρια, μια επιλογή που μπορεί να επιφέρει μείωση στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματός μέχρι και 85%.

Από το 2008 η εταιρεία έχει  εγκαταστήσει αρκετά έργα φωτοβολταϊκών συστημάτων αυτόνομα ή και συμψηφισμού - net metering καθώς επίσης και επενδυτικά. Παράλληλα, εδώ και 20 χρόνια έχει εγκαταστήσει σε πολλά νοικοκυριά υποδαπέδια θέρμανση με την υποστήριξη του ήλιου. «Η Κύπρος έχει μια άφθονη ηλιακή πηγή ενέργειας, τον ήλιο. Διαθέτει το μεγαλύτερο ποσοστό ηλιακής ενέργειας ανά τετραγωνικό μέτρο από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, περίπου 75% ηλιοφάνεια, για περισσότερες από 300 ημέρες το χρόνο. Έτσι, με την εγκατάσταση και προώθηση των ΑΠΕ αυτόματα μπορεί να αλλάξει το ενεργειακό μοντέλο της Κύπρου. Με τους κατάλληλους και μελετημένους σχεδιασμούς εφαρμογών ελαχιστοποιείται η ανάγκη των μηχανών που χρειάζονται ορυκτά καύσιμα όπως για την παραγωγή συμβατικής ηλεκτρικής ενεργείας ή θερμότητας ή για τα νέα εγκατεστημένα μηχανήματα π.χ. μεγάλα ψυκτικά συστήματα, αντλίες τροφοδοσίας μεγάλων ποσοτήτων νερού κ.λ.π.», τόνισε η κα Αφαντίτη.  

Σύμφωνα με την ίδια, η επίγνωση του κόσμου έχει βελτιωθεί και αναπτυχθεί πάρα πολύ όσον αφορά τις δυνατότητες και τα οφέλη που μπορούν να κερδίσουν απο μια επένδυση στον τομέα των ΑΠΕ. Σε έρευνα που έχει γίνει κατά πόσο η ηλιακή ενέργεια επηρεάζει θετικά ή αρνητικά τον κύπριο πολίτη και ποια τα πλεονεκτήματα αυτής της επένδυσης, τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν πολύ θετικά και ενθαρρυντικά. «Ο Κύπριος πολίτης έχει ευαισθητοποιηθεί αρκετά με το θέμα της ενέργειας και έχει καταλάβει ότι ο τόπος μας είναι προικισμένος με τον ήλιο τον οποίο πρέπει να εκμεταλλευτούμε και να τον χρησιμοποιήσουμε με διάφορες μεθόδους και εφαρμογές. Με την επένδυση σε ένα φωτοβολταϊκό σύστημα βοηθάς στη μείωση της ρύπανσης στην ατμόσφαιρα και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, βοηθάς στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας, στη μείωση των γενικών εξόδων ενός νοικοκυριού ή μιας επιχείρησης και γενικά στην ανάπτυξη του βιοτικού μας επιπέδου και στην αναβάθμιση της κοινωνικής μας ζωής», πρόσθεσε.

Η κα Αφαντίτη τόνισε ότι οι προοπτικές για την ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Κύπρο είναι μεγάλες παρόλο που η οικονομική ανάπτυξη της Κύπρου επηρεάστηκε και συνεχίζει να επηρεάζεται από την οικονομική κρίση. «Με τα κατάλληλα κονδύλια και δανειοδοτήσεις από ευρωπαϊκούς οργανισμούς και τράπεζες, η Κύπρος μπορεί να υλοποιήσει τους στόχους της μέχρι το 2020 που έχει δεσμευτεί σαν μέλος της Ε.Ε.», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι η C&M Energy Applications Ltd επενδύει σε καινοτόμες ιδέες και στόχος της είναι κάθε κατοικία, κτίριο ή επιχείρηση στην Κύπρο να μπορεί να εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες της με μηδενική ενέργεια.  
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας