Οικιακή μπαταρία από την BMW

  18/07/2016 18:22
Οικιακή μπαταρία από την BMW

Το Κεμπέκ του Καναδά και το συμπόσιο ηλεκτρικών οχημάτων επέλεξε η BMW για να παρουσιάσει τη δική της λύση για οικιακή αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας. Η λύση που υιοθετεί ως βήμα για την οικιακή ενεργειακή ανεξαρτησία παραμένει… αυτοκινητική, καθώς οι συστοιχίες μπαταριών που προωθεί οι οποίες θα αποθηκεύουν ηλεκτρική ενέργεια για το σπίτι, προέρχονται απευθείας από το i3!

Το σύστημα θα είναι πλήρως συνεργάσιμο με οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα και θα μπορεί να αποθηκεύει την ενέργεια που παράγουν για χρήση καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η καινοτομία ωστόσο δεν σταματά εδώ, καθώς θα δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιούνται μπαταρίες που ήδη έχουν διανύσει… χιλιόμετρα σε ένα i3 και που η BMW ονομάζει «second life batteries».

Θα υπάρχουν δύο υλοποιήσεις, 22 και 33 κιλοβατωρών, που θα καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες των περισσότερων νοικοκυριών, αφού κατά μέσο όρο ένα σπίτι στις ΗΠΑ καταναλώνει 15 ως 30 κιλοβατώρες. Η χρήση χρησιμοποιημένων σε όχημα μπαταριών αφενός επεκτείνει τη χρησιμότητά τους πέρα από τον κύκλο ζωής του οχήματος και αφετέρου είναι εφικτή καθώς οι απαιτήσεις σε ρυθμό κατανάλωσης για οικιακή χρήση είναι πολύ μικρότερες από αυτές στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μάλιστα, το μέγεθος των μπαταριών σε ένα i3 έχει το ιδανικό μέγεθος για να τοποθετηθεί στο γκαράζ ή το υπόγειο και είτε να τροφοδοτεί το σπίτι ή να φορτίζει ένα… άλλο i3!
Πηγή: energyworld.gr
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας