G. Solonos HiTech Solutions: 200 φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις

  05/07/2016 11:36
G. Solonos HiTech Solutions: 200 φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις

Περισσότερες από 200 φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις έχει πραγματοποιήσει παγκύπρια η G. Solonos HiTech Solutions, η οποία δραστηριοποιείται στη μελέτη, το σχεδιασμό, την εγκατάσταση και τη συντήρηση φωτοβολταϊκών συστημάτων από το 2006. 
 
Όπως εξηγεί η διευθύντρια της οικογενειακής επιχείρησης κα Γεωργία Σόλωνος, οι φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ξεπερνούν σε εγκατεστημένη ισχύ τα 1.500KW. «Επιλέξαμε να δραστηριοποιηθούμε κυρίως στον τομέα των Φωτοβολταϊκών, λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει ως τεχνολογία. Τα φωτοβολταϊκά συστήματα μπορεί να φαίνεται πως είναι μια απλή εφαρμογή φωτοβολταϊκών γεννητριών, οι οποίες συνδέονται σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, όμως παρουσιάζουν από πλευράς μηχανικής τέτοιες προκλήσεις που συνεπαίρνουν το ενδιαφέρον ενός μηχανικού. Ένας μηχανικός για να σχεδιάσει ένα φωτοβολταϊκό σύστημα, θα πρέπει να ξέρετε ότι λαμβάνει υπόψη του σωρεία παραμέτρων και προτύπων, τα οποία άπτονται στη σωστή και ασφαλισμένη λειτουργία του συστήματος», τόνισε. 
 
Δραστηριότητες 
Η έδρα της G. Solonos HiTech Solutions βρίσκεται στον Ψευδά και όπως ανέφερε η κα Σόλωνος επιχειρεί παγκύπρια και έχει μεγάλο πελατολόγιο που αποτελείται από ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσια κτίρια και ιδιώτες. Η ιδέα της ίδρυσης της εταιρείας γεννήθηκε μέσα από το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των ιδιοκτητών να δραστηριοποιηθούν στο τομέα της τεχνολογίας και να προσφέρουν στην κυπριακή αγορά προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας, προερχόμενα από εγνωσμένου κύρους κατασκευαστές. Επιπρόσθετα, η εταιρεία δραστηριοποιείται σε τομείς της τεχνολογίας που αφορούν συστήματα ασφαλείας (ασύρματα και ενσύρματα συστήματα συναγερμού, κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, συστήματα ελέγχου πρόσβασης, συστήματα πυρανίχνευσης, συστήματα ενδοεπικοινωνίας) καθώς και σε συστήματα αυτοματισμών κτιρίων. Είναι μέλος του ΣΕΑΠΕΚ Συνδέσμου Εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ΣΕΗΚ, Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων Κύπρου.
 
Η G. Solonos Hi-Tech Solutions διαθέτει άρτια καταρτισμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό και με τηνσυνδρομή του δικτύου συνεργατών της φέρει εις πέρας οποιοδήποτε έργο, ασχέτως μεγέθους. 
 
Οι ΑΠΕ στην Κύπρο 
Όπως τόνισε η κ. Σόλωνος το ενεργειακό μοντέλο στην Κύπρο άλλαξε άρδην τα τελευταία 10 χρόνια. «Ειδικά την τριετία 2013-2016 επιτεύχθηκε μία ραγδαία και ευτυχώς ελεγχόμενη διείσδυση των Α.Π.Ε. στο ενεργειακό μοντέλο της Κύπρου. Τόσο από οικιακούς καταναλωτές όσο και από επενδυτές υπήρξε ζωηρό ενδιαφέρον στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων. Μέσα από τα σχέδια, των αρμοδίων κυβερνητικών υπηρεσιών, όπως π.χ το "Ηλιακή Ενέργεια για Όλους" και άλλα σχέδια η Α.Π.Ε. έχουν πλέον ένα σημαντικό ρόλο στο συνολικό ενεργειακό μοντέλο της Κύπρου. Δυστυχώς όμως, όσο αφορά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τις Α.Π.Ε. η διείσδυση στο ενεργειακό μοντέλο δεν μπορεί να είναι παρά περιορισμένη, καθώς το ηλεκτρικό μας δίκτυο είναι απομονωμένο και δεν συνδέεται με το ηλεκτρικό δίκτυο οποιασδήποτε άλλης χώρας», τόνισε. 
 
Τα οφέλη 
Πρόσθεσε εξάλλου ότι η επίγνωση του κόσμου όσον αφορά τις δυνατότητες και τα οφέλη των ΑΠΕ έχει βελτιωθεί σημαντικά. «Στο παρελθόν εταιρείες όπως και η δικής μας που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Α.Π.Ε., έπρεπε πρώτα να εντοπίσουν πρόσωπα τόσο φυσικά όσο και νομικά που ενδεχομένως να ενδιαφέρονταν για επένδυση σε Α.Π.Ε., ακολούθως να πείσουν τα πρόσωπα αυτά με μελέτες και στατιστικά τους, για τις δυνατότητες και τα οφέλη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ακολούθως να εισέλθουν στην διαδικασία της πώλησης των προϊόντων. Σήμερα περνάμε απευθείας στο τρίτο στάδιο της πώλησης, μίας και ο κόσμος έρχεται από μόνος του κοντά μας και ζητεί προσφορές», πρόσθεσε.
 
Ανταγωνισμός 
«Στόχος μας είναι, η μακροπρόθεσμη παρουσία μας στο τομέα των Α.Π.Ε και να αναπτυχθούμε και σε άλλους συναφείς τομείς. Θεωρούμε ότι το περιθώριο δραστηριοποίηση στο τομέα των Α.Π.Ε. εξαρτάται αποκλειστικά από το στρατηγικό σχεδιασμό των αρμόδιων κυβερνητικών υπηρεσιών, σε θέματα Α.Π.Ε.. Ο Σύνδεσμος μας παρακολουθεί τα σχέδια που εξαγγέλλονται και πραγματοποιεί συναντήσεις και επαφές με τους αρμοδίους, ώστε να γίνει σωστός στρατηγικός σχεδιασμός και να έχουμε σύντομα εξαγγελία τέτοιων σχεδίων που να επιτευχθεί σοβαρή επαναδραστηριοποίηση των εταιρειών μας, σε επίπεδα 2013-2014», τόνισε η κα Σόλωνος. 
 
Στο πλάνο της εταιρεία για τα επόμενα πέντε χρόνια είναι να εντάξει νέους τομείς των ΑΠΕ στην επιχειρηματική της δραστηριότητα καθώς και νέα προϊόντα/υπηρεσίες στη συντήρηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων. «Ήδη, έχουμε στη γκάμα μας, ένα πρωτοποριακό προϊόν, το οποίο αφορά στην συντήρηση των Φωτοβολταϊκών γεννητριών. Πρόκειται για το καινοτόμο προϊόν SolarSkin, το οποίο επαναφέρει και συντηρεί το γυαλί της Φωτοβολταϊκής γεννήτριας, αυξάνοντας έτσι την παραγωγή», κατέληξε. 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας