Κοινοπραξία για τερματικό υγραερίου στο Βασιλικό

  30/06/2016 10:46
Κοινοπραξία για τερματικό υγραερίου στο Βασιλικό

 Σημαντικό βήμα στην πορεία για την μετεγκατάσταση από τη Λάρνακα στο Βασιλικό του συνόλου των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, αποτελεί η συμφωνία που υπογράφτηκε στις 17 Ιουνίου, μεταξύ των εταιρειών Petrolina (Holdings) Public Ltd, Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου Λτδ, Intergaz Ltd και Synergas Ltd, για τη δημιουργία της κοινοπραξίας η οποία θα κατασκευάσει και θα λειτουργεί τη νέα κοινή εγκατάσταση υγραερίου στο Βασιλικό.
 
Η συμφωνία προνοεί τη δημιουργία κοινοπραξίας η οποία θα κατασκευάσει και ακολούθως λειτουργήσει τερματικό αποθήκευσης και διαχείρισης υγραερίου (LPG) καθώς και μονάδα ελέγχου και επιδιόρθωσης κυλίνδρων υγραερίου. 
 
Η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού στην οποία θα υποβληθεί σχετικό αίτημα. 
 
Οι 4 εταιρείες που δημιούργησαν την κοινοπραξία, αποδέχθηκαν τον Ιανουάριο 2016 την κατά προτεραιότητα προσφορά γης από το κράτος εντός της Ενεργειακής και Βιομηχανικής περιοχής Μαρί-Βασιλικό. Οι εταιρείες προχώρησαν στην ετοιμασία όλων των απαραίτητων τεχνοοικονομικών μελετών και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταθέσουν τις αιτήσεις και θα προχωρήσουν στην προσφοροδότηση του κατασκευαστικού μέρους του έργου. Οι εταιρείες που δημιούργησαν την κοινοπραξία είναι αυτές που διαθέτουν εγκαταστάσεις υγραερίου στη Λάρνακα.
 
Στο τελικό στάδιο βρίσκεται και η διαδικασία επιλογής τραπεζικού ιδρύματος που θα δανειοδοτήσει την επένδυση. Ενδιαφέρον έχουν επιδείξει 7 τραπεζικά ιδρύματα.
 
Η επένδυση €23 εκ. τουλάχιστον θα καλυφθεί εν μέρει από ίδιους πόρους και εν μέρει από δανεισμό. 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας