Απάντηση τους ψηλούς δασμούς ΗΠΑ για βιοντίζελ ετοιμάζει η Αργεντινή

  25/08/2017 10:03
Απάντηση τους ψηλούς δασμούς ΗΠΑ για βιοντίζελ ετοιμάζει η Αργεντινή

Η Αργεντινή εξετάζει όλες τις προοπτικές και επιφυλάσσεται να προσφύγει νομικά κατά των ψηλών δασμών που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε εισαγωγές βιοντίζελ (καυσίμων από φυτικά έλαια) παραγωγής της, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της λατινοαμερικανικής χώρας χθες Πέμπτη.

Οι ΗΠΑ επέβαλλαν αντισταθμιστικούς δασμούς σε εισαγωγές βιοντίζελ από δύο χώρες την Τρίτη, την Αργεντινή και την Ινδονησία, λόγω της κρατικής επιδότησής των. Οι δασμοί εισαγωγών βιοντίζελ από την Αργεντινή που επέβαλε η κυβέρνηση Τραμπ φτάνουν μέχρι και 64,17%, ενώ για την Ινδονησία μέχρι και 68,28%.

Στη χθεσινή δήλωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής ανέφερε ότι η επιβολή δασμών πάνω από 50% δεν είναι συμβατή με καμία μεθοδολογία που αποδέχεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου.

Οι αργεντίνικες εισαγωγές βιοντίζελ αποτελούν το ήμισυ του συνόλου κατανάλωσης βιοντίζελ στις ΗΠΑ η οποία ήταν 7,57 δισεκατομμύρια λίτρα το 2016, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Εάν εφαρμοστούν όντως οι δασμοί, αυτό αναμένεται να αυξήσεις τις τιμές των βιοντίζελ που παράγονται στις ΗΠΑ και να ενθαρρύνουν μια μεγαλύτερη παραγωγή εκεί.
 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας