Οικολογική πιστοποίηση Green Office για τον ALPHA Κύπρου

  10/11/2017 11:02
Οικολογική πιστοποίηση Green Office για τον ALPHA Κύπρου

Εφαρμόζοντας περιβαλλοντική πολιτική από την έναρξη της λειτουργίας του ο ALPHA Κύπρου κατάφερε να κερδίσει τη σημαντική πιστοποίηση Green Office, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την οικολογική προσέγγιση του σταθμού σε διάφορα επίπεδα, τόσο σε ότι αφορά την διαδικασία ανακύκλωσης όσο και στην εφαρμογή πολιτικής αλλά και επενδύσεις που έγιναν και αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σταθμού, ο έλεγχος και η αξιολόγηση των εγκαταστάσεων έγινε από τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού CYMEPA Δρ. Μιχάλη Ιερείδη. Με αυτά τα δεδομένα, σημειώνεται, ο ALPHA Κύπρου αποτελεί τον πρώτο τηλεοπτικό σταθμό στην Κύπρο που κατάφερε να αποκτήσει την σημαντική πιστοποίηση περιβαλλοντικής ποιότητας Green Office. 

Στο πλαίσιο των ενεργειών της Εταιρικής Κοινωνικής του Ευθύνης (ΕΚΕ), αναφέρεται επίσης, ο ALPHA Κύπρου εφαρμόζοντας μια ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πολιτική, δεν πέτυχε μόνο μια σημαντική Ευρωπαϊκή πιστοποίηση, αλλά κατάφερε να εξοικονομήσει ενέργεια, κάτι το οποίο επέφερε σημαντική μείωση στον λογαριασμό του Ηλεκτρισμού της τάξεως του 20% περίπου.  

Επισημαίνεται ακόμα ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας για προσαρμογή του σταθμού σε οικολογικές εφαρμογές υψηλών προδιαγραφών, μεταξύ άλλων, ο ALPHA Κύπρου προχώρησε στη θερμομόνωση ολόκληρου του κτηρίου με εξωτερικά μονωτικά πάνελ (θερμο-πρόσοψης), αντικατέστησε ολοκληρωτικά τον φωτισμό των εγκαταστάσεων του με φωτισμό LED (γραφειακοί χώροι και στούντιο), εφάρμοσε σχέδιο ανακύκλωσης χαρτιού σε όλα τα γραφεία αλλά και για μπαταρίες στον χώρο του στούντιο με ειδικούς κάδους, ενώ παράλληλα έγινε αυτοματοποίηση του συστήματος κλιματισμού (σωστές θερμοκρασίες και ώρες λειτουργίας) από τον Τεχνικό Διευθυντή του ALPHA Κύπρου κ. Χρίστο Γιάννακκα.       

Αναφερόμενη στην περιβαλλοντική διάκριση του ALPHA Κύπρου, η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου είπε: «Η πρωτοβουλία του ALPHA Κύπρου στο να εφαρμόσει από την έναρξη της λειτουργίας περιβαλλοντικό πρόγραμμα αυστηρών κριτηρίων αξίζει συγχαρητήρια αφού αποτελεί και τον πρώτο τηλεοπτικό σταθμό που πέτυχε την διάκριση Green Office. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διάκριση μέσα από ένα πρόγραμμα που δημιουργήθηκε για να στηρίξει και να καθοδηγήσει επιχειρήσεις και μεγάλους οργανισμούς στο να εφαρμόσουν πλάνο περιβαλλοντικής διαχείρισης». 

Πίσω στην αρχή της σελίδας