«Έριξαν» την πρώτη δεξαμενή πετρελαιοειδών στη Λάρνακα

  03/05/2018 09:47
«Έριξαν» την πρώτη δεξαμενή πετρελαιοειδών στη Λάρνακα


Κατεδαφίστηκε σήμερα  η πρώτη μεγάλη δεξαμενή ιδιωτικής εταιρείας πετρελαιοειδών στη Λάρνακα. Πρόκειται για τη Δεξαμενή 15 της εταιρείας Πετρολίνα, η οποία βρίσκεται στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας.

Την έναρξη της κατεδάφισης κήρυξε το πρωί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. 

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε συμβολική την κατεδάφιση της μεγαλύτερης πετρελαιοδεξαμενής στην περιοχή. Η κατεδάφιση, τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σηματοδοτεί την έναρξη της υλοποίησης του χρονοδιαγράμματος, όπως έχει συμφωνηθεί στο μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ της Κυβέρνησης, των εταιρειών και των Δήμων Λάρνακας και Λειβαδιών, έτσι ώστε επιτέλους μια προσπάθεια που καταβάλλεται από το 2001, να ξεκινήσει να υλοποιείται.

 

petrolina1

Σημείωσε, επίσης, πως μια από τις καλύτερες παραλίες της περιοχής Λάρνακας και Λειβαδιών θα μπορέσει να αναπτυχθεί και να προσφέρει αυτά που οι πόλεις της Λάρνακας αναμένουν. 
«Ερχόμαστε με αποφασιστικότητα και μέσα από τα χρονοδιαγράμματα για να υλοποιήσουμε αποφάσεις που λήφθηκαν επί παρούσας διακυβέρνηση, ώστε να μην είναι μόνο συμβολισμός ή λεγόμενη «φιέστα», όπως κάποιοι θέλησαν να πουν, αλλά η απόδειξη της αποφασιστικότητας να υλοποιηθούν αποφάσεις που και στο παρελθόν λήφθηκαν, αλλά ουδέποτε υλοποιήθηκαν», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος. 

Δεν έχω αμφιβολία, πρόσθεσε, ότι και οι υπόλοιπες των εταιρειών, μέσα από τη συμφωνία που επιτυγχάνεται ή που επετεύχθη και την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα, θα προχωρήσουν με τον ίδιο βηματισμό, ώστε τον Δεκέμβρη του 2020 η περιοχή να ελευθερωθεί. 

petrolina2

«Ταυτόχρονα και εντός των επόμενων μερών ή εβδομάδων θα γνωστοποιηθεί το τοπικό σχέδιο. Θα αναληφθούν ευθύς μετά οι εργασίες αποκατάστασης της περιοχής, για να μπορέσει επιτέλους να δοθεί η ανάπτυξη που χρωστούμε στη Λάρνακα. Θέλω να επαναβεβαιώσω τους δήμους Λάρνακας, Λιβαδιών, αλλά και το σύνολο των πολιτών της Λάρνακας ότι είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και να παραδώσουμε προς αξιοποίηση την περιοχή για ανάπτυξη. Ανάπτυξη πολύ διαφορετική από ό,τι παρουσιάζει το σημερινό πλαίσιο υποδομών. Ήδη η Κυβέρνηση έχει κατεδαφίσει από δικής της πλευράς τις αποθήκες φύλαξης πετρελαιοειδών του ΚΟΔΑΠ και προχωρούμε σε μια σειρά από έργα, προκειμένου να δώσουμε αυτό που χρωστούμε και στη Λάρνακα», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.  
Η κατεδάφιση έγινε στην παρουσία του Εκτελεστικού Διευθυντή της Petrolina (Holdings) Public Ltd, των Υπουργών Μεταφορών, Εσωτερικών, και Ενέργειας, του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, του Έπαρχου Λάρνακας, και του Δήμαρχου Λάρνακας.

Πίσω στην αρχή της σελίδας