Οι πωλήσεις πετρελαιοκίνητων θα μειωθούν κατά 10% το 2018

  10/01/2018 09:38
Οι πωλήσεις πετρελαιοκίνητων θα μειωθούν κατά 10% το 2018

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων ντίζελ θα μειωθούν κατά περίπου ένα δέκατο μέχρι το 2018, σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού πανεπιστημίου του Aston.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η ισχυρότερη πτώση στις πωλήσεις ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων δεν έχει ακόμη εκδηλωθεί, παρά τη μείωση κατά 17,1% που καταγράφηκε πέρυσι, ενόψει της σύγχυσης των καταναλωτών σχετικά με τα επίπεδα ρύπανσης και τους νέους φόρους.

Το πανεπιστήμιο του Aston προβλέπει ότι τα αυτοκίνητα που κινούνται με ντίζελ θα αντιπροσωπεύουν μόλις το 15% της αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου έως το 2025, σε αντίθεση με το προηγούμενο υψηλό ποσοστό του 50% που είχε καταγραφεί.

Τα οχήματα ντίζελ παράγουν τη συντριπτική πλειονότητα των αερίων οξειδίων του αζώτου που προέρχονται από τις οδικές μεταφορές, αλλά παράγουν μικρότερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα.

Ο καθηγητής David Bailey δήλωσε ότι τα οχήματα ντίζελ βιώνουν έναν «αργό θάνατο» και κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση να θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα απόσυρσης για να ενθαρρύνει τους οδηγούς να στραφούν σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Είναι η κατάλληλη στιγμή για την κυβέρνηση να αναλάβει την πρωτοβουλία και να προσφέρει κίνητρα για την απόσυρση σε όσους είναι έτοιμοι να απορρίψουν τα πετρελαιοκίνητα οχήματά τους και να στραφούν σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: energia.gr
 

Πίσω στην αρχή της σελίδας