Επιστολή διαμαρτυρίας στον ΥΠΕΣ για εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών

  12/10/2017 15:31
Επιστολή διαμαρτυρίας στον ΥΠΕΣ για εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Εσωτερικών για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαίου και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας, θα αποστείλει το ΑΚΕΛ, όπως δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Άντρος Κυπριανού.
 
Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στο Δημαρχείο Λάρνακας όπου παρακάθισε σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και ερωτηθείς για το θέμα της μετακίνησης των δεξαμενών πετρελαίου και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «εμείς θα αναλάβουμε τη πρωτοβουλία να στείλουμε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, θα διαμαρτυρόμαστε γι’ αυτή τη καθυστέρηση που παρατηρείται, για το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένας έγκαιρος σχεδιασμός για να μπορέσουν οι Εταιρείες να μετακινηθούν στο χώρο που θα πάνε, έτσι ώστε σιγά – σιγά να ξεκινήσει να εφαρμόζεται η σχετική απόφαση».
 
Πρόσθεσε ότι «στηρίζουμε τη θέση για Οδικό Χάρτη και εκτός από την επιστολή που θα στείλουμε στον Υπουργό Εσωτερικών, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ θα εγγράψει το θέμα για να συζητηθεί στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Όλα αυτά τα έχουμε αναφέρει στον Δήμαρχο και τους εκπροσώπους τους Δημοτικού Συμβουλίου και εμείς θα τα τηρήσουμε, δεν είμαστε όπως οι άλλοι».
 
Στις δικές του δηλώσεις ο Δήμαρχος Λάρνακας χαρακτήρισε τη συνάντηση «πάρα πολύ εποικοδομητική» προσθέτοντας πως «ενημερώσαμε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ για  τα μεγάλα προβλήματα για τα θέματα που απασχολούν την πόλη. Αναλύσαμε την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά τη μετακίνηση των δεξαμενών πετρελαίου και υγραερίου, το λιμάνι, τη μαρίνα, το οδικό δίκτυο της πόλης και τη δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής».
 
Σημείωσε ακόμα  ότι «ζητήσαμε τη στήριξη και τη βοήθεια του ΑΚΕΛ σε αυτές τις διεκδικήσεις που θεωρούμε και δίκαιες αλλά και απαραίτητες έτσι ώστε η πόλη μας να οδεύσει στο μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία και με μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τους δημότες μας».
 
Γι’αυτό το λόγο συνέχισε «θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τη διαχρονική στήριξη, το ενδιαφέρον που έδειξε ο  Γενικός Γραμματέας αλλά γενικά το ΑΚΕΛ στα προβλήματα της Λάρνακας. Σήμερα ήταν μια συνέχεια αυτής της συνεργασίας αλλά και ένας προγραμματισμός για το πώς θα μας βοηθήσει το ΑΚΕΛ στα θέματα που αναφέρθηκαν».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Πίσω στην αρχή της σελίδας