Βύρας: Προχωρά η μετακίνηση πετρελαιοειδών και υγραερίου

  09/06/2017 10:03
Βύρας: Προχωρά η μετακίνηση πετρελαιοειδών και υγραερίου

Την εκτίμηση ότι προχωρούν οι εργασίες για την μετακίνηση των εταιρειών πετρελαίου και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της πόλης, εξέφρασε χθες Πέμπτη ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας.
 
Σε συνάντηση που είχαν δημοσιογράφοι της Λάρνακας με τον Δήμαρχο, έγινε ενημέρωσε για θέματα που απασχολούν την πόλη και για το θέμα της ενιαίας  ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας.
 
Όσον αφορά το θέμα της μετακίνησης πετρελαιοειδών και εγκαταστάσεων υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο Λάρνακας, ο Δήμαρχος είπε ότι στην Επιτροπή Παρακολούθησης για το θέμα, μετέχει και ένα άτομο από τον Δήμο, ότι η σχετική Επιτροπή συναντήθηκε με όλες τις εταιρείες και σημείωσε πως «φαίνεται ότι τα χρονοδιαγράμματα για τη μετακίνηση των εταιρειών πετρελαίου, τον Μάρτιο του 2018 και υγραερίου τον Μάρτιο του 2019, δεν θα υλοποιηθούν», αφού υπάρχει το ενδεχόμενο οι δύο εταιρείες πετρελαιοειδών να ζητήσουν διορία ακόμα μερικούς μήνες.
 
Όσον αφορά τη μετακίνηση των εταιρειών υγραερίου ο κ. Βύρας είπε ότι ο Δήμος παρακολουθεί την όλη κατάσταση, αναμένεται η τελική απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) για το κατά πόσον θα δοθεί άδεια για ίδρυση Κοινοπραξίας εταιρειών υγραερίου και μετακίνηση τους στο Βασιλικό και στη συνέχεια «θα ξεκινήσουμε επαφές ακόμα και διαμαρτυρίες».
 
Εξήγησε ότι η ΕΠΑ υποστηρίζει μεν την δημιουργία Κοινοπραξίας ωστόσο θέτει στις εταιρείες κάποιους όρους που σχετίζονται με το θέμα της ανταγωνιστικότητας. Από την άλλη σημείωσε, καμία εταιρεία υγραερίου δεν ανέφερε στον Δήμο πως δεν θα μετακινηθεί από τη Λάρνακα και υποστηρίζουν ότι αναμένουν πρώτα την απόφαση της ΕΠΑ και στη συνέχεια θα χρειαστούν κάποιο χρονικό διάστημα για την αποχώρηση τους από το παραλιακό μέτωπο.
 
Ο Ανδρέας Βύρας εξήγησε ακόμα ότι «η απόφαση από την ΕΠΑ και ο χρόνος αποχώρησης είναι δύο μεταβλητές που θα καθορίσουν τελικά τα χρονοδιαγράμματα μετακίνησης των εταιρειών υγραερίου στο Βασιλικό».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Πίσω στην αρχή της σελίδας