Η Βουλγαρία στο επίκεντρο του Νέου Δρόμου του Μεταξιού

  25/10/2018 08:27
Η Βουλγαρία στο επίκεντρο του Νέου Δρόμου του Μεταξιού

Η Βουλγαρία βρίσκεται στο επίκεντρο του Νέου Δρόμου του Μεταξιού και της πρωτοβουλίας 16+1 , όπως είπε χαρακτηριστικά ο Stamen Yanev, διευθυντής της Υπηρεσίας “ΕπενδύωΒουλγαρία” (InvestBulgaria Agency), μιλώντας στο Focus Radio, στα πλαίσια του τέταρτου meeting τοπικών αξιωματούχων, χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (CEEM) με την Κίνα. Η συνάντηση φιλοξενήκε στη Σόφια.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία “Μια ζώνη, Ένας Δρόμος” θα ενισχύσει το εμπόριο μεταξύ των χωρών CEEM και της Κίνας. Οι κινέζοι επενδυτές έχουν εκφράσει ζωηρό ενδιαφέρον για συγκεκριμένα έργα στη Βουλγαρία, πρόσθεσε ο ίδιος. “Έχουμε εστιάσει τις προσπάθειές μας να προσελκύσουμε τους κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας στο άμεσο μέλλον. Μια άλλη φιλοδοξία που έχουμε και επιδιώκουμε είναι να ιδρύσουμε ένα κέντρο τεχνολογικής ανάπτυξης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Βουλγαρία”, εξήγησε ο ίδιος.

Η Βουλγαρία θα παρέχει την απαραίτητη τεχνογνωσία σε ό,τι αφορά τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς χρηματοδότησης, ενώ η Κίνα θα προσθέσει βαρύτητα και κύρος στα έργα και τις πρωτοβουλίες μας, συμπλήρωσε.

Τέλος, ο πολλαπλασιαστικός αντίκτυπος των κεφαλαίων που επενδύει η Κίνα σε τομείς-κλειδιά, όπως οι υποδομές και η ενέργεια, θα δημιουργήσει επιπρόσθετα κεφάλαια για την περαιτέρω επέκταση των επενδύσεων στην περιοχή και ιδιαίτερα στις χώρες που συμμετέχουν στις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Sofia. 

ΠΗΓΗ: energypress.gr
Πίσω στην αρχή της σελίδας