Επένδυση $5 δισ. στη ρωσική μονάδα Arctic-LNG-2

  24/10/2018 10:43
Επένδυση $5 δισ. στη ρωσική μονάδα Arctic-LNG-2

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να επενδύσει στην κατασκευή της μονάδας παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου Arctic-LNG-2 το ποσό των περίπου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ο πρόεδρος του ρωσικού επενδυτικού ταμείου Russian Direct Investment Fund Κιρίλ Ντμίτριεφ.

«Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε την προοπτική της επένδυσης 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην κατασκευή της ρωσικής μονάδας Arctic-LNG-2» δήλωσε ο Ντμίτριεφ.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, Νωρίτερα ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Χαλίλ Αλ Φαλέχ, σε συνέντευξη του προς το πρακτορείο TASS , δήλωσε ότι η πετρελαϊκή εταιρεία Saudi Aramco προτίθεται να συμμετάσχει στην κατασκευή της μονάδας Arctic-LNG-2 και να γίνει ο δεύτερος κατά σειρά μέτοχος μετά την ρωσική Novatec

To έργο Arctic-LNG-2», είναι η δεύτερη μονάδα παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου της εταιρείας Novatec, η οποία θα λειτουργήσει το 2023. Η μονάδα θα μπορεί να παράγει 19,8 εκατομμύρια τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου ετησίως.

ΠΗΓΗ: energypress.gr
Πίσω στην αρχή της σελίδας