Αναστασιάδης: Αναγκαία η αποφυγή παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων

  26/02/2018 08:45
Αναστασιάδης: Αναγκαία η αποφυγή παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων

Η στήριξη που εδόθη από τους «27» της ΕΕ αποτελεί μια επανάληψη της ανάγκης αποφυγής της όποιας παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων ενός κράτους μέλους, τόνισε το βράδυ της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, είπε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η στήριξη που εδόθη από τους 27, και ευελπιστώ ότι αυτή θα είναι και η στάση κατά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αποτελεί μια επανάληψη της ανάγκης αποφυγής της όποιας παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων ενός κράτους μέλους».
 
«Δεν χρειάζεται ούτε υπεροψία ούτε και δημιουργία ενός κλίματος που δεν θα επιτρέπει με σύνεση να χειριστούμε τα όσα οφείλουμε», είπε σχετικά.
 
Κληθείς να σχολιάσει τις προκλητικές δηλώσεις από τα κατεχόμενα, και σε παρατήρηση ότι ο ίδιος εξέφρασε πολλές φορές ετοιμότητα για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «για να πάει κανείς σε συνομιλίες θα πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και ενόσω υπάρχει η ανάλογη συμπεριφορά, αντιλαμβάνεστε», όπως υπογράμμισε, «κάτω από απειλές ή κάτω από εκβιασμό δεν είναι δυνατόν να υπάρξει με ελεύθερη βούληση κατάληξη σε μια λύση η οποία να επιτρέπει τη δικαίωση των προσδοκιών του λαού μας».
 
«Και συνεπώς θα πρέπει να συνειδητοποιήσει η Άγκυρα, αλλά και οι συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριοι ότι για να υπάρξει προοπτική και μέλλον - και προς όφελος του λαού μας - θα πρέπει να υπάρξει και ανάλογος αλληλοσεβασμός», τόνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ακόμη ότι «η παραβίαση του διεθνούς δικαίου, η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η επιβολή της ισχύος δια των όπλων των διαφόρων πολιτικών που αποφασίζονται στα όποια κέντρα, δεν θεωρώ ότι αποτελούν απάντηση σε αυτό που ο λαός μας, είτε Ελληνοκύπριοι είτε Τουρκοκύπριοι, αναμένουν».

Πίσω στην αρχή της σελίδας