Αυστηρή γλώσσα για τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ

  28/12/2017 09:23
Αυστηρή γλώσσα για τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ

Αν οι Τούρκοι θέλουν να συγκρουστούν με τη διεθνή κοινότητα να αναλάβουν και τις ευθύνες τους, δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας την παρουσία τουρκικού γεωτρύπανου στην περιοχή της Κύπρου, σημειώνοντας πως "προηγουμένως υπήρχε το 'Χόρα', μετά το 'Μπαρμπαρός', και τώρα το γεωτρύπανο" .

"Η δημιουργία των αγωγών και η διέλευσή τους από την Ελλάδα θα ενδυναμώσουν τη γεωπολιτική θέση της περαιτέρω και θα λύσουν το ενεργειακό πρόβλημα της Ευρώπης", παρατήρησε, και γνωστοποίησε το ενδιαφέρον και αμερικανικών εταιρειών για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Αλεξανδρούπολη.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε για τα πεπραγμένα του Υπουργείου του, ο κ. Καμμένος εξέφρασε θλίψη για το γεγονός ότι "η Τουρκία μετατρέπεται από χώρα με ευρωπαϊκή προοπτική σε θρησκευτική ισλαμική δημοκρατία".

Απέδωσε την προκλητική συμπεριφορά της `Αγκυρας "σε εθνικιστικούς κύκλους στην Τουρκία που κατά καιρούς εμφανίζουν διάφορους χάρτες και σε πολιτικούς που κάνουν δηλώσεις για να αναδειχθούν στο εσωτερικό".

"Η Ελλάδα κατέχει το διεθνές δίκαιο. (Οι Τούρκοι) Φωνάζουν για διαφήμιση στο εσωτερικό. Οι κινήσεις των Τούρκων θα απαντηθούν από τους απελευθερωμένους κανόνες εμπλοκής", είπε. 

Πηγή: ΚΥΠΕ, ΑΜΠΕ

Πίσω στην αρχή της σελίδας