«Ο Browder έχει κλέψει πολλά χρήματα από την Gazprom»

  13/10/2017 13:02
«Ο Browder έχει κλέψει πολλά χρήματα από την Gazprom»

Παραμονές της επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη στη Μόσχα, το θέμα που προέκυψε με τον πολυεκατομμυριούχο Bill Browder "ήταν κάπως, όχι και τόσο καλό για τις διμερείς μας σχέσεις", ανέφερε σήμερα Παρασκευή ο Ρώσος Πρέσβης στην Κύπρο, Στανισλάβ Οσάτσι.
 
Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, στο περιθώριο του Κυπρο-ρωσικού Επιχειρηματικού και Επενδυτικού Φόρουμ, και κληθείς να σχολιάσει το θέμα, ο κ. Οσάτσι είπε πως "δεν είναι διαφωνία με την Κύπρο, είναι διαφωνία μεταξύ της Ρωσίας και του Browder".
 
"Έχει κλέψει πολλά χρήματα από τη ρωσική εταιρεία Gazprom και εμείς προσπαθούμε να βρούμε την άκρη και νομίζω πως θα τη βρούμε", ανέφερε και πρόσθεσε ότι " συνεχίζεται στο δικαστήριο, στη Ρωσία, αυτό το θέμα κι εδώ είναι το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι μεταξύ εμάς και του Browder.
 
Σε παρατήρηση ότι έχει εκφραστεί δυσαρέσκεια από πλευράς ρωσικών αρχών για τη στάση της Κύπρου, ο Ρώσος Πρέσβης απάντησε λέγοντας πως "ο Browder αποτάθηκε στο δικό σας δικαστήριο κι εμείς νομίζουμε πως παραμονές της επισκέψεως του Προέδρου Αναστασιάδη (στη Ρωσία), αυτό είναι κάπως, όχι και τόσο καλό, για τις διμερείς μας σχέσεις".
 
Ανέφερε δε πως ήταν δικαίωμα του Browder να προσφύγει στο δικαστήριο, ενώ ερωτηθείς κατά πόσο συμμερίζεται τη δυσαρέσκεια των ρωσικών αρχών, ο Στανισλάβ Οσάτσι διευκρίνισε πως, "όταν λέμε δυσαρέσκεια εννοούμε πως δεν μας αρέσει πως αυτή τη στιγμή έγινε αυτό το θέμα".
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Πίσω στην αρχή της σελίδας