Να μην υποτιμηθούν οι σχεδιασμοί και οι απειλές της Τουρκίας

  11/08/2017 15:15
Να μην υποτιμηθούν οι σχεδιασμοί και οι απειλές της Τουρκίας

Το μέλος του ΠΓ του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης σε δήλωση του για τους σχεδιασμούς και τις απειλές
της Τουρκίας στα ενεργειακά, είπε ότι "ο κ. Αναστασιάδης και η κυβέρνηση πρέπει να λειτουργήσουν προληπτικά, συγκεκριμένα και αποτελεσματικά προς δύο κατευθύνσεις: κατά τρόπο που δεν θα εμποδίζονται οι σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατά τρόπο που η Τουρκία δεν θα δημιουργήσει τετελεσμένα που θα εμβαθύνουν την κατοχή και τη διχοτόμηση".
 
Είπε ακόμα ότι οι σχεδιασμοί και απειλές της Τουρκίας για δημιουργία τετελεσμένων στη Μεσόγειο στα ενεργειακά δεν πρέπει να υποτιμηθούν.

Ανέφερε ακόμα ότι "το βασικό μας στήριγμα είναι η διεθνής κοινότητα και η διεθνής νομιμότητα" και πρόσθεσε πως "πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η σημερινή θλιβερή κατάσταση στο κυπριακό δεν θα επηρεάσει αρνητικά τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας σε ένα βασικό εθνικό στόχο, την αξιοποίηση των Φυσικών μας πόρων".

Ο κ. Χριστοφίδης ισχυρίστηκε ότι "διαφορετική θα ήταν βέβαια η εικόνα εάν η κυβέρνηση δεν καθυστερούσε τόσο πολύ το πρόγραμμα γεωτρήσεων στην ΑΟΖ μας, με τόσες αναβολές και εάν προχωρούσε έγκαιρα στη δημιουργία τερματικού υγροποίησης στην Κύπρο, κάτι που θα κατοχύρωνε το στρατηγικό ρόλο της Κύπρου ως ενεργειακού κόμβου στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου".

Πίσω στην αρχή της σελίδας