Εξηγήσεις για τα περί συνεννόησης στο ΦΑ ζητά ο Γ. Περδίκης

  21/04/2017 14:30
Εξηγήσεις για τα περί συνεννόησης στο ΦΑ ζητά ο Γ. Περδίκης

Να τοποθετηθεί στα όσα ισχυρίζεται ο Μουσταφά Ακιντζί περί "αλληλοκατανόησης" από το 2015 σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο, καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, σημειώνοντας πως αν ισχύουν ο Πρόεδρος είναι εκτεθειμένος και φέρει ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση στις συνομιλίες.
 
Σε δηλώσεις του στα γραφεία των Οικολόγων, ο κ. Περδίκης είπε πως ο κ. Ακιντζί είπε ότι στις 15 Μαΐου 2015, στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, πριν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις τότε, το πρώτο θέμα που συζήτησαν ήταν οι έρευνες για το φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο. 
 
“Είτε θα κατέληγαν σε μια συμφωνία επί του θέματος αυτού στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δημιουργώντας μια επιτροπή, κάτι που ήταν πάγιο αίτημα των Τουρκοκυπρίων είτε θα αναβάλλονταν οι έρευνες δίδοντας μια ευκαιρία στις διαπραγματεύσεις. Είπε μάλιστα ότι υπήρξε μια αλληλοκατανόηση, η οποία το τελευταίο διάστημα δεν είναι `αισθητή`”, είπε.
 
Ο κ. Περδίκης δήλωσε πως το Κίνημα από το 2016 τόνιζε ότι η Κυβέρνηση είχε αδρανοποιηθεί σε ό,τι αφορά τους ενεργειακούς της σχεδιασμούς για να μην δυσαρεστηθεί ο Ακιντζί και διερωτήθηκε αν ισχύει τώρα που το αναφέρει ο ίδιος ο Ακιντζί ή αν είναι αποκυήματα της φαντασίας.
 
“Έχουμε την άποψη ότι με όλα αυτά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει εγκλωβιστεί στις συνομιλίες και το έχει συνειδητοποιήσει και ο ίδιος. Το Μπαρμπαρός ζεσταίνει ήδη τις μηχανές του και ο Πρόεδρος ακόμα δεν έχει προχωρήσει σε ανάδειξη του θέματος σε διεθνές επίπεδο και σε καταγγελίες”, είπε ο κ. Περδίκης και πρόσθεσε πως δυστυχώς με ευχολόγια δεν σταματούν ούτε οι απειλές, ούτε προοδεύουν οι συνομιλίες.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας