Καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων

  21/04/2017 13:32
Καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων

Το ΑΚΕΛ, δια του Εκπροσώπου Τύπου Στέφανου Στεφάνου καταδικάζει τις προκλητικές και απαράδεκτες ενέργειες και μεθοδεύσεις της Τουρκίας στο χώρο της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. 
 
Όπως δήλωσε ο κ. Στεφάνου, «τέτοιες ενέργειες, την ώρα μάλιστα που διεξάγονται διαπραγματεύσεις και η Τουρκία θα έπρεπε έμπρακτα να δείχνει καλή θέληση να βοηθήσει στην επίτευξη λύσης, δυναμιτίζει το κλίμα και ενισχύει την καχυποψία και την έλλειψη εμπιστοσύνης». 
 
Ενεργειακά και τερματικό υγροποίησης
 
Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ για το στρατηγικό πλεονέκτημα που μπορεί να έχει η Κύπρος με το σταθμό υγροποίησης φυσικού αερίου, ο κ. Στεφάνου αφού αναφέρθηκε στην ενεργειακή πολιτική της προηγούμενης Κυβέρνησης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ «ανέτρεψε όλους τους σχεδιασμούς, ξήλωσε την κρατική εταιρεία, εκδίωξε τους επιστήμονες, σταμάτησε τις συζητήσεις με τα γειτονικά κράτη και οδήγησε στην υποβάθμιση του ενδιαφέροντος για το έργο».
 
Έκανε ακόμα λόγο για «περίοδο αδράνειας και καθυστερήσεων» και για αυτοσχεδιασμούς και περιπλανήσεις με επιπτώσεις στην έλευση ΦΑ για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής, την στελέχωση της  ΔΕΦΑ, τις ΑΠΕ κ.α.
 
Καταλήγοντας ο κ. Στεφάνου είπε ότι η Κυβέρνηση «εκτός από τον τρίτο γύρο αδειοδότησης δεν έχει καταφέρει να υλοποιήσει κανένα έργο και δεν έχει καμία ολοκληρωμένη πρόταση στα ενεργειακά μας ζητήματα». 
Πίσω στην αρχή της σελίδας