Σε λειτουργία το 2023 ο πυρηνικός σταθμός στο Άκκουγιου

  04/04/2018 09:00
Σε λειτουργία το 2023 ο πυρηνικός σταθμός στο Άκκουγιου

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι ο πυρηνικός σταθμός στο Άκκουγιου της Τουρκίας, την έναρξη της κατασκευής του οποίου κήρυξε επισήμως την Τρίτη 3 Απριλίου μαζί με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα τεθεί σε λειτουργία το 2023.

Μιλώντας στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Τουρκία, ο Πούτιν δήλωσε επίσης πως είναι ευγνώμων για την απόφαση της Τουρκίας να δώσει στο πρόγραμμα του Άκκουγιου καθεστώς στρατηγικής επένδυσης, καθώς και ότι η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού θα είναι σύμφωνη με τις υψηλότερες προδιαγραφές για την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος.

Εκτός από την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού, στη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί από σήμερα ο Πούτιν στην Τουρκία πρόκειται να έχει επίσης με τον Ερντογάν κρίσιμες συνομιλίες σχετικά με τη Συρία.

Ο Πούτιν πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψή του στο εξωτερικό μετά την επανεκλογή του στις 18 Μαρτίου για μια τέταρτη προεδρική θητεία. Έφθασε στην Άγκυρα γύρω στις 15:00 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν απ' ευθείας τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Η επίσκεψη του Πούτιν πραγματοποιείται εν μέσω διπλωματικής κρίσης ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση μετά τη δηλητηρίαση σε βρετανικό έδαφος του ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, την οποία το Λονδίνο αποδίδει στη Μόσχα.

Στα ρωσικά και τα τουρκικά έγραψε ο Ερντογάν στο τουίτερ του για το Άκκουγιου

Στα τουρκικά και στα ρωσικά έγραψε στον λογαριασμό του στο τουίτερ ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έπειτα από την τελετή του θεμέλιου λίθου του πυρηνικού σταθμού Άκκουγιου. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι το πυρηνικό πρόγραμμα Άκκουγιου που είναι όνειρο 30 χρόνων της Τουρκίας αποτελεί ιστορική επένδυση και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν για την πραγματοποίησή του. “Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όλοι μαζί για τον στόχο μας να λειτουργήσει από το 2023 ο πυρηνικός σταθμός Άκκουγιου. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να ενισχύουμε κάθε μέρα και περισσότερο τη συνεργασία μας με τη Ρωσία”, ανέφερε. 
 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Πίσω στην αρχή της σελίδας