Φόρος κρέατος για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής;

  04/01/2018 09:19
Φόρος κρέατος για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής;

Η εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού θα οδηγήσει τις κυβερνήσεις στην εισαγωγή εισφοράς για την κτηνοτροφία που θα μειώσει την κατανάλωση κρέατος, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν έως και 600 δισεκατομμύρια δολάρια ζημιές από το κλίμα μέχρι το 2050.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε το δίκτυο Farm Risk Investment & Return (FAIRR), οι φόροι στην κατανάλωση κρέατος θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη δημόσια υγεία και να μειώσουν τους κινδύνους που πηγάζουν από την κλιματική αλλαγή.

Ο ιδρυτής της FAIRR, Jeremy Coller, δήλωσε: «Οι φόροι επί ορισμένων «συμπεριφορών» είναι όλο και συχνότεροι. Γι ‘αυτό 16 χώρες να υιοθέτησαν φόρο ζάχαρης τα τελευταία χρόνια. Οι ζημιές που προκαλεί η βιομηχανία κρέατος στην υγεία και το περιβάλλον μας είναι εμφανείς και συνεπώς δεν αποκλείεται να επιβληθούν οι φόροι για το κρέας.

Η Λευκή Βίβλος της FAIRR υπογραμμίζει ότι η πλήρης εξάλειψη του κρέατος από τη διατροφή σε παγκόσμιο επίπεδο, θα εξοικονομούσε περίπου 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια για το υγειονομικό και περιβαλλοντικό κόστος μέχρι το 2050, με γρήγορη μετάβαση σε διατροφικά ισορροπημένες φυτικές τροφές, αποφεύγοντας 600 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο σε καταστροφικές επιπτώσεις του κλίματος.
 
ΠΗΓΗ: euroactiv
Πίσω στην αρχή της σελίδας