Ορθολογική διαχείριση αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων

  14/12/2017 13:09
Ορθολογική διαχείριση αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2017, στα Γραφεία της ΟΕΒ, στη Λευκωσία, η διάλεξη με τίτλο «Ορθολογική διαχείριση αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων (Α.Ε.Κ.Κ.)».

Τα Α.Ε.Κ.Κ. έχουν αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως ένα ρεύμα αποβλήτων με προτεραιότητα διαχείρισης και ως εκ τούτου έχουν τεθεί Εθνικοί ποσοτικοί στόχοι για την ανακύκλωση των υλικών αυτών. Η Κύπρος έχει θέσει ως στόχο την ανακύκλωση τουλάχιστον 70% των Α.Ε.Κ.Κ. μέχρι το 2020.

Προσκεκλημένοι ομιλητές της διάλεξης ήταν ο Δρ Ευγένιος Ευγενίου, Τεχνικός Μηχανικός, του Τμήματος Περιβάλλοντος και ο κ. Φράγκος Προκοπάς, Διευθυντής Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Νομοθετικό πλαίσιο και τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων για την ορθολογική διαχείριση των Α.Ε.Κ.Κ, για τις προκλήσεις και τα προβλήματα που προκύπτουν ως προς την ανακύκλωση των Α.Ε.Κ.Κ. καθώς και για την υιοθέτηση μέτρων διαχείρισης των αποβλήτων αυτών.

Οι παρουσιάσεις:

Προκλήσεις και Πρακτικές στη Διαχείριση Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (Α.Ε.Κ.Κ.)

Ημερίδα ΟΕΒ – Παρουσίαση

 

Πίσω στην αρχή της σελίδας