Ζωολογικό – βοτανικό αντί πάρκο κροκοδείλων

  14/12/2017 09:04
Ζωολογικό – βοτανικό αντί πάρκο κροκοδείλων

Στη δημιουργία ζωολογικού και βοτανικού πάρκου με βασικό στοιχείο τον κροκόδειλο καθώς και διάφορα εξωτικά ζώα και φυτά αντί για πάρκο κροκοδείλων φαίνεται ότι θα προχωρήσει η εταιρεία που προτίθετο να προχωρήσει στη συγκεκριμένη ανάπτυξη στο Δήμο Αθηαίνου.

Αυτό προκύπτει από απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Πετρίδη σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων Γιώργου Περδίκη, ο οποίος ζητούσε να πληροφορηθεί για το ενδεχόμενο χωροθέτησης θεματικού πάρκου κροκοδείλων ανάμεσα σε κτηνοτροφικές μονάδες στο Δήμο Αθηαίνου.

Συγκεκριμένα, στην απάντηση του ο κ. Πετρίδης αναφέρει ότι  μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί οποιαδήποτε αίτηση για χορήγηση πολεοδομικής άδειας για τη συγκεκριμένη ανάπτυξη.

Επιπλέον, συνεχίζει, «κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από το Δήμαρχο Αθηαίνου αναφέρεται ότι, ενώ η αρχική πρόθεση της εταιρείας TSA Crocopark Ltd ήταν η δημιουργία πάρκου κροκοδείλων, μετά από έντονες αντιδράσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αυτή διαφοροποιήθηκε σε δημιουργία ζωολογικού και βοτανικού πάρκου με βασικό στοιχείο τον κροκόδειλο καθώς και διάφορα εξωτικά ζώα και φυτά».  

Το Δημοτικό Συμβούλιο, προσθέτει στην απάντηση του ο ΥΕΠΕΣ, είχε συνάντηση με αντιπροσώπους της συγκεκριμένης εταιρείας κατά την οποία αναλύθηκαν οι προτάσεις τους για το έργο.  Παρ’ όλα αυτά, καταλήγει, «το Δημοτικό Συμβούλιο επιφυλάχθηκε να διαμορφώσει θέση χωρίς να υπάρξει μέχρι σήμερα οποιαδήποτε περαιτέρω εξέλιξη επί του θέματος».

Πίσω στην αρχή της σελίδας