Εξηγήσεις για την ανανέωση αδειών στο λιμάνι Λάρνακας

  11/10/2017 14:01
Εξηγήσεις για την ανανέωση αδειών στο λιμάνι Λάρνακας

Εξηγήσεις για την ανανέωση των αδειών  παραμονής στο λιμάνι της Λάρνακας των εταιρειών Noble Energy International Ltd και Medserv (Cyprus Ltd) ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής αναφέρει ότι έχει πληροφορηθεί πως «το Υπουργείο Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων έχει προχωρήσει στην ανανέωση των αδειών παραμονής στο λιμάνι της Λάρνακας των εταιρειών Noble Energy International Ltd και Medserv (Cyprus Ltd), χωρίς να ενημερώσει εκ των προτέρων και να προβεί σε διαβούλευση με τις δημοτικές αρχές και τα οργανωμένα σύνολα της πόλης». 

«Ειδικότερα» προσθέτει, «με ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Λάρνακας, ημερομηνίας 26 Σεπτεμβρίου 2017, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι ο δήμος Λάρνακας ζήτησε σχετική ενημέρωση από την Αρχή Λιμένων για το θέμα της ανανέωσης των εν λόγω αδειών, χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμία ανταπόκριση». 

Ο βουλευτής σημειώνει επίσης ότι «το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στη λήψη δικαστικών μέτρων, γιατί, όπως υποστηρίζει, δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για την εξασφάλιση άδειας χρήσης των χώρων του λιμανιού από τις υπό αναφορά εταιρείες ούτε ένα χρόνο πριν ούτε και τώρα, με την ανανέωση των αδειών».

Ως εκ τούτου ο βουλευτής καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή για τα εξής:

  1. Βάσει ποιων όρων και προϋποθέσεων το Υπουργείο Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων αποφάσισε την ανανέωση των αδειών χρήσης του λιμανιού της Λάρνακας από τις εταιρείες; 
  2. Για ποιο λόγο δε διεξήχθη δημόσια διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και τα σύνολα της περιοχής για την ανανέωση των αδειών, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη και τα πολλά παράπονα που υπήρχαν σχετικά με τις εργασίες των εν λόγω εταιρειών στο λιμάνι της Λάρνακας;
Πίσω στην αρχή της σελίδας