Εν αναμονή γνωμάτευσης και παρέμβασης

  11/08/2017 16:02
Εν αναμονή γνωμάτευσης και παρέμβασης

Ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας βρίσκεται το θέμα που προέκυψε όσον αφορά τη συμπληρωματική συμφωνία για την εταιρεία Helector για αποσυμφόρηση του Κοτσιάτη και συγκεκριμένα κατά πόσον από την υπογραφή της συμφωνίας θα επηρεαστεί η ποινική διαδικασία στο Κακουργιοδικείο με κατηγορούμενη την εταιρεία.

Από τη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας θα εξαρτηθεί και το κατά πόσον θα παρέμβει στο όλο ζήτημα ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει «ο Φιλελεύθερος», ώστε να αποφευχθούν πρόστιμα που θα κληθεί να πληρώσει η Δημοκρατία.

Σε ανακοίνωση της η Helector αναφέρει ότι δεν υπαναχωρεί από την προφορική συμφωνία με την Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων ΚΕΕΑ σχετικά με την υφιστάμενη σύμβαση «Μελέτη Κατασκευή και Λειτουργία Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας και Διάθεσης Απορριμμάτων Επαρχίας Λάρνακας και Αμμοχώστου».

Από την πλευρά της η ΚΕΕΑ ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε αναφορά στην ουσία του θέματος που είναι η θέση αρχής, ότι "από την πρώτη στιγμή των άτυπων διαβουλεύσεων είχε θέσει η ΚΕΑΑ πως καμία συμπληρωματική συμφωνία δεν πρόκειται να γίνει με την Κοινοπραξία ΗΛΕΚΤΩΡ-ΕΛΛΑΚΤΩΡ-Cybarco αν η συμφωνία θα χρησιμοποιηθεί στις εν εξελίξει ποινικές διαδικασίες ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας ή αν με οποιοδήποτε τρόπο θα διευκολύνει την υπεράσπιση οποιουδήποτε κατηγορούμενου.

Καταλήγοντας η ΚΕΕΑ αναφέρει ότι «η σιωπή της Κοινοπραξίας για την ουσία του θέματος επιβεβαιώνει τις προθέσεις της. Ως εκ τούτου, η ΚΕΑΑ θεωρεί ότι το θέμα έχει λήξει και το χειρισμό της υπόθεσης αναλαμβάνει εκ νέου η αναθέτουσα αρχή (Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων), η οποία είχε ζητήσει από την ΚΕΑΑ να διερευνήσει το ενδεχόμενο σύναψης συμπληρωματικής συμφωνίας με την Κοινοπραξία».

Πίσω στην αρχή της σελίδας