Καταγγελία για οικοδομικά μπάζα σε παλιό λατομείο

  09/08/2017 15:15
Καταγγελία για οικοδομικά μπάζα σε παλιό λατομείο

Σε καταγγελία για απόρριψη οικοδομικών μπάζων σε παλιό λατομείο στον Άγιο Σωζόμενο προβαίνει το Κίνημα Οκολόγων - Συνεργασία Πολιτών.
 
Σε ανακοίνωση του το Κίνημα αναφέρει ότι "μέσω καταγγελιών του Κοινοτικού Συμβουλίου Ποταμιάς, πληροφορηθήκαμε για το ζήτημα της παράνομης απόρριψης οικοδομικών μπαζών και άλλων στερεών υλικών στο χώρο του «κλειστού» λατομείου του Αγίου Σωζόμενου".
 
"Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, δηλαδή το Κοινοτικό Συμβούλιο Ποταμιάς", συνεχίζει η ανακοίνωση "για την εν λόγω κατάσταση την ευθύνη κυρίως φέρει η λατομευτική εταιρεία,  η οποία συνεχίζει την δραστηριότητά της, παρά το γεγονός ότι δεν έχει πλέον τις σχετικές άδειες".
 
Συνεχίζοντας το Κίνημα επιρρίπτει ευθύνες στην Υπηρεσία Μεταλλείων η οποία, όπως αναφέρουν "παρά τις παρεμβάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου Ποταμιάς, αλλά και του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την εποπτεία και αποκατάσταση του χώρου". Το ίδιο συμβαίνει, προστίθεται στην ανακοίνωση, και με το Τμήμα Περιβάλλοντος που δεν δίνει κάποια απάντηση για το ζήτημα του καθαρισμού του λατομείου από τα στερεά υλικά που αφήνουν ασυνείδητοι.
 
"Καταφανώς πρόκειται για άλλη μια περίπτωση, κατά την οποία η απουσία της δημόσιας διοίκησης, ή ακόμα χειρότερα, η μη προθυμία της να δράσει βάσει των καθηκόντων της, επιτρέπει την παράνομη δραστηριότητα, που ως συνέπεια έχει τη διαρκή υποβάθμιση του περιβάλλοντος" αναφέρει η ανακοίνωση του Κινήματος, σημειώνοντας ότι θεωρεί "πρωταρχικό να σταματήσει η απόρριψη υλικών στο χώρο του λατομείου και να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος".
Πίσω στην αρχή της σελίδας