Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Κοιλάνι

  19/06/2017 08:37
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Κοιλάνι

Την απόφαση της Κυβέρνησης να μετατρέψει το κτίριο που φιλοξενούσε το Δημοτικό Σχολείο Κοιλανίου σε Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Χαιρετίζοντας την Κυριακή την "Γιορτή του γλυτζιστού", στο Κοιλάνι της Επαρχίας Λεμεσού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι βασική επιδίωξη μας ως πολιτεία, είναι να ενισχύσουμε τις κοινότητες της υπαίθρου και να τις καταστήσουμε εστίες γεωργικής, τουριστικής, πολιτιστικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέδειξε πως, έμπρακτη απόδειξη της διαρκούς αυτής προσπάθειας, είναι η απόφαση για μετατροπή του κτιρίου που φιλοξενούσε το Δημοτικό Σχολείο Κοιλανίου, σε Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, κάτι που και η ίδια η κοινότητα προσδοκεί.
 
"Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κοιλανίου, θα διασυνδεθεί με όλα τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του κρατικού δικτύου, ως επίσης και με το σύνολο των φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ερευνητικών κέντρων και άλλων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων", συμπλήρωσε.
 
Με τον τρόπο αυτό, συνέχισε, θα παρέχεται στους επισκέπτες του, η δυνατότητα διαρκούς και επικαιροποιημένης ενημέρωσης αναφορικά με τα περιβαλλοντικά θέματα που απασχολούν όχι μόνο τον τόπο μας αλλά και το παγκόσμιο.
 
Το κόστος του έργου, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης,  υπολογίζεται περίπου στο μισό εκατομμύριο ευρώ, ενώ η διάρκεια υλοποίησης του υπολογίζεται στους 12 μήνες, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ υπέδειξε πως, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στις κτιριακές εγκαταστάσεις, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο θα αναλάβει τόσο τη διαχείριση όσο και τα έξοδα λειτουργίας του.
 
Υπογράμμισε, παράλληλα, πως "το άρτια εξοπλισμένο Κέντρο, στοχεύει μέσα από την ενεργό συμμετοχή των τοπικών πληθυσμών στα προγράμματα και τις δράσεις του, να αναδείξει τον περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πλούτο όλων των κοινοτήτων που εντάσσονται στο σύμπλεγμα των Κρασοχωριών".
 
Πρόσθετα, ανέφερε, το έργο πρόκειται να συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την αναζωογόνηση και την τουριστική ανάπτυξη των κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής.
 
Αναφερόμενος στη "Γιορτή του γλυτζιστού", ο Πρόεδρος είπε πως αυτή αναδεικνύει τα ήθη και έθιμα της υπαίθρου, συμβάλλει στη διατήρηση της παράδοσης του τόπου μας και εμπλουτίζει το τουριστικό μας προϊόν, ενώ συνεχάρη τη Γυναικεία Πολιτιστική Οργάνωση της κοινότητας για τη σύλληψη της ιδέας,
 
"Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αξίζουν τη στήριξη όλων μας και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του κράτους θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, έτσι ώστε πολλά των αιτημάτων να τύχουν ανταπόκρισης, στο βαθμό που η οικονομία και οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ακόμα θα μας το επιτρέψουν", κατέληξε στην ομιλία του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Πίσω στην αρχή της σελίδας