Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το λογισμικό νέας αγοράς ηλεκτρισμού

  02/03/2018 12:11
Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για το λογισμικό νέας αγοράς ηλεκτρισμού

O Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου προκήρυξε την Πέμπτη 1 Μαρτίου διαγωνισμό με εκτιμητέο ύψος €4 εκατομμυρίων για την προμήθεια και ανάπτυξη Συστήματος Λειτουργίας Αγοράς Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Η δημιουργία του λογισμικού αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία του νέου μοντέλου αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας την 1η Ιουλίου του 2019.

Ο διαγωνισμός προνοεί την παροχή του αναγκαίου εξοπλισμού, τον σχεδιασμό, υλοποίηση και εγκατάσταση του λογισμικού και υλισμικού (software and hardware) για πλήρη υποστήριξη της νέας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, όπως αναφέρεται στα έγγραφα του διαγωνισμού. Το όλο έργο περιλαμβάνει επίσης την ενσωμάτωση του όλου συστήματος με την υφιστάμενη υποδομή του Διαχειριστή.
Προνοεί επίσης την παραχώρηση διετούς εγγύησης του λογισμικού και του εξοπλισμού και συμφωνία συντήρησης για περίοδο πέντε ετών.

Το συμβόλαιο διαλαμβάνει επίσης την εκπαίδευση του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς στο νέο λογισμικό, έτσι ώστε ο Διαχειριστής να μπορεί να εκτελεί πλήρως τα καθήκοντά του.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του διαγωνισμού η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει στις 11 Μαΐου του 2018, ενώ η διάρκεια του διαγωνισμού είναι 18 μήνες, κάτι που υπερβαίνει το χρονοδιάγραμμα του Ιουλίου του 2019.

Ωστόσο, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΣΜΚ, Γιώργος Ασιήκαλλης, στα τεχνικά κριτήρια του διαγωνισμού περιλήφθηκε πρόνοια πριμοδότησης του προμηθευτή που θα μειώσει το χρόνο εγκατάστασης στους 12 μήνες.

«Η πρόνοια αυτή μπήκε ώστε να ενθαρρύνει την συντομότερη λειτουργία της νέας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας», είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Πίσω στην αρχή της σελίδας