«Βελτίωση» του εγγράφου για τον Διαχειριστή

  14/11/2017 12:27
«Βελτίωση» του εγγράφου για τον Διαχειριστή

Άσπρος καπνός βγήκε τελικά από το Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνάντηση που είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Ενέργειας, ΡΑΕΚ, ΔΣ της ΑΗΚ και συντεχνίες ΑΗΚ εξανεμίζοντας έτσι τις όποιες απειλές για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εμπορίου, Ενέργειας, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης  επισήμανε ότι «θα εργαστούμε από κοινού μαζί με τις συντεχνίες και το ΔΣ ΑΗΚ για να βελτιώσουμε το έγγραφο αρχών που είχε ετοιμάσει η ΡΑΕΚ και το Υπουργείο σε ό,τι αφορά την ανεξαρτητοποίηση του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου.

Πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Υπουργείο δεσμεύτηκαν όπως προχωρήσουν σε ενδυνάμωση της ΑΗΚ, ως καθετοποιημένη επιχείρηση στην ιδιοκτησία του κράτους με τρόπους όπως συμμετοχή του οργανισμού στις υποδομές για το φυσικό αέριο, με συμμετοχή στα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και θα διασφαλιστεί ότι τα περιουσιακά στοιχεία του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου παραμένουν στην ιδιοκτησία της ΑΗΚ ως ιδιοκτήτη Συστήματος Μεταφοράς.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, θα επιδιωχθούν και οι απαραίτητες παρεκκλίσεις από την  Ευρωπαϊκή Ένωση και δηλώσεις πολιτικής.

Ερωτηθείς κατά πόσον η συγκατάθεση των συντεχνιών επετεύχθη με αντάλλαγμα τα περιουσιακά στοιχεία, ο κ. Λακκοτρύπης υπογράμμισε πως το βασικό αίτημα των συντεχνιών δεν ήταν να αποτραπεί η λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας ή να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός, αλλά βασική τους έγνοια ήταν να παραμείνει μια ΑΗΚ ανταγωνιστική δυνατή και να βελτιώνεται συνεχώς.
 
 

Πίσω στην αρχή της σελίδας