"Όχι" από Ρουμανία στην αύξηση της εξαγωγής ρεύματος προς Βουλγαρία 

  10/01/2017 14:42
"Όχι" από Ρουμανία στην αύξηση της εξαγωγής ρεύματος προς Βουλγαρία 

Η Ρουμανία αρνήθηκε να προμηθεύσει παραπάνω ηλεκτρικό ρεύμα στη Βουλγαρία, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της πρώτης, εν μέσω κύματος ψύχους που έχει οδηγήσει σε αύξηση των αναγκών στην ευρύτερη περιοχή.
Όπως εξήγησε ο Ρουμάνος υπουργός Ενέργειας, Φλοριάν-Τόμα Πέτκου, η χώρα δεν ήταν σε θέση να ικανοποιήσει το αίτημα, καθώς η ίδια αντιμετώπιζε αυξημένη ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα.
Ο Ρουμάνος υπουργός πρόσθεσε ότι η κατανάλωση ηλεκτρισμού στη χώρα του έχει φτάσει πλέον τα 9.500 μεγαβάτ και αυτή του αερίου στα 74 εκατ. κ.μ. ημερησίως, που συνιστά ιστορικό ρεκόρ.
Από την πλευρά του, ο ρουμανικός διαχειριστής του ηλεκτρικού δικτύου ανέφερε ότι το βουλγαρικό αίτημα έγινε στα πλαίσια της διαδικασίας που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.
Σύμφωνα με το κανάλι bTV, χθες το απόγευμα η κατανάλωση στη Βουλγαρία κορυφώθηκε στις 7700 μεγαβατώρες, ποσότητα που αποτελεί υψηλό εικοσαετίας.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η ρουμανική Nuclearelectrica αποσύνδεσε τον πρώτο αντιδραστήρα ισχύος 1.706 μεγαβάτ του πυρηνικού σταθμού που διαθέτει στο Δούναβη, λόγω βλάβης στην ηλεκτρική γραμμή που μεταφέρει το παραγόμενο ρεύμα.
  
Πίσω στην αρχή της σελίδας