Γίνε και εσύ ένας Pioneer: Ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας “Pioneers into Practice”

Δελτίο Τύπου  02/04/2018 09:45
Γίνε και εσύ ένας Pioneer: Ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας “Pioneers into Practice”

Το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών προσκαλεί όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με θέματα κλιματικής αλλαγής, ενέργειας και περιβάλλοντος, να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κινητικότητας “Pioneers into Practice”. Επίσης, όλοι οι οργανισμοί, εταιρίες και δημόσια τμήματα μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον ως hosts (οικοδεσπότες οργανισμοί) εφόσον θα επιθυμούσαν ένας από τους επιλεγμένους επαγγελματίες ανά την Ευρώπη να δουλέψει στον οργανισμό τους για 4-6 βδομάδες χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ίδιους. Μετά από μια πολύ επιτυχημένη πρώτη χρονιά εφαρμογής του προγράμματος στην Κύπρο, το Ενεργειακό Γραφείο ανακοινώνει τη συνέχιση του προγράμματος και γι’ αυτή τη χρονιά.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα για τους Pioneers;

  1. Εργοδότηση 4-6 εβδομάδες στο εξωτερικό (επιλογή ανάμεσα από τις 17 Ευρωπαϊκές χώρες που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα) και οικονομική υποστήριξη μέχρι 2000€ για έξοδα ταξιδιού και διαμονής.
  2. Εκπαίδευση και δικτύωση μέσω εργαστηρίων, εκδηλώσεις σε Κύπρο και εξωτερικό και μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας χωρίς οικονομική επιβάρυνση.
  3. Συνεργασία με άλλους Pioneers για την αντιμετώπιση τοπικών προκλήσεων σε θέματα κλιματικής αλλαγής.
Το πρόγραμμα για τους Pioneers ξεκινά με ένα διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την συστημική καινοτομία ώστε για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι γνώσεις που θα αποκτήσουν οι Pioneers θα είναι η βάση για το τριήμερο εργαστήρι για την κλιματική καινοτομία που θα πραγματοποιηθεί τον Μάϊο στην Κύπρο. Στη συνέχεια, οι Pioneers θα έχουν την  ευκαιρία να συνεργαστούν με άλλους Pioneers για την επίλυση ενός τοπικού περιβαλλοντικού προβλήματος που θα σας ανατεθεί. Προηγούμενες συνεργασίες του προγράμματος οδήγησαν σε νέες start-ups, έρευνες, ή και πολιτικές που υιοθετήθηκαν σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Έπειτα, μέσα από μια διαδικασία επιλογής οργανισμού-host, θα δουλέψετε στο εξωτερικό για 4-6 βδομάδες (τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο) σε θέματα κλιματικής αλλαγής, περιβάλλοντος και ενέργειας. Τα έξοδά καλύπτονται από το Πρόγραμμα μέχρι και 2000 € ανά Pioneer. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το Νοέμβριο με το τελικό εργαστήρι όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των ομαδικών εργασιών των Pioneers καθώς και η εμπειρία που αποκτήθηκε κατά την τοποθέτηση των Pioneers στο εξωτερικό.
Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα για τους Hosts;
  1. Βοήθεια στην επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τον οργανισμό/εταιρία σε θέματα σχετικά με την κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον ή την ενέργεια από ένα επαγγελματία στον τομέα για περίοδο 4-6 βδομάδων.
  2. Οι hosts έχουν τα πλήρη δικαιώματα της δουλειάς που ετοιμάστηκε γι’ αυτούς από τους Pioneers.
  3. Καμία οικονομική επιβάρυνση ούτε προς το Ενεργειακό Γραφείο, ούτε προς τον Pioneer.

Πως λαμβάνω μέρος στο πρόγραμμα;

Η διαδικασία υποβολής αίτησης γίνεται ηλεκτρονικά τόσο για τους Pioneers όσο και για τους Hosts. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του προγράμματος και να δηλώσετε συμμετοχή εδώ. Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών και οι ενδιαφερόμενοι Pioneers θα κληθούν σε συνέντευξη μέσα στις επόμενες βδομάδες. Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 15η Απριλίου 2018, 24:00 (CET).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Μυρτώ Σκουρουπάθη στο 22667716 ή στο myrto.skouroupathi@cea.org.cy

Πίσω στην αρχή της σελίδας