ΕΚΟ: Νέες εγκαταστάσεις υγραερίου στο Βασιλικό

  14/12/2017 09:25
ΕΚΟ: Νέες εγκαταστάσεις υγραερίου στο Βασιλικό

Η Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου έχει ως στρατηγική επιλογή την συνεχή υλοποίηση  επενδύσεων που συμβάλουν στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, την ενίσχυση του ανταγωνισμού, την οικονομική ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ ωφελούν συνολικά την τοπική κοινωνία, αναφέρει ανακοίνωση της ΕΚΟ προσθέτοντας πως η στρατηγική αυτή αποδεικνύεται έμπρακτα αφού οι συνολικές επενδύσεις την τελευταία πενταετία έχουν ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ. 

Προς αυτή την κατεύθυνση, τονίζεται, η Εταιρεία προχωρά σε ακόμη μία επένδυση στην περιοχή του Βασιλικού με κατ’ αρχή απόφαση για δημιουργία ιδιόκτητης εγκατάστασης για αποθήκευση, εμφιάλωση και διακίνηση υγραερίου συνολικής δυναμικότητας 1500ΜΤ. 

Το έργο αυτό, σημειώνεται, (το κόστος του οποίου υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ) αναμένεται να επιταχύνει το χρόνο μετακίνησης των εγκαταστάσεων της Εταιρείας από τη Λάρνακα, συμβάλλοντας θετικά στα διαχρονικά αιτήματα της τοπικής κοινωνίας. Ο χρόνος υλοποίησης, αναφέρεται, θα συμπίπτει χρονικά  με την υλοποίηση των υποδομών του κράτους στην περιοχή των εγκαταστάσεων υγραερίου στο Βασιλικό.

Πίσω στην αρχή της σελίδας