Τι είναι η αντλία θερμότητας;

Sponsored Article  05/12/2017 08:16
Τι είναι η αντλία θερμότητας;

Η αντλία θερμότητας( ΑΘ) είναι αναπόσπαστο μέρος ενός συστήματος κλιματισμού, μεταφέροντας θερμότητα από ένα περιβάλλον σε άλλο διαμέσου ενός ψυκτικού μέσου. Στην λειτουργία ψύξης η ΑΘ λειτουργεί μεταφέροντας την θερμότητα από ένα εσωτερικό χώρο στο εξωτερικό περιβάλλον και έτσι κλιματίζεται (ψύχεται) ο εσωτερικός χώρος. Στην αντίστροφη λειτουργία η ΑΘ απορροφά λανθάνουσα θερμότητα από τον εξωτερικό αέρα( ακόμα και σε θερμοκρασίες μείον 20οC) και την μεταφέρει στο εσωτερικό για να θερμάνει τον χώρο. Σε αυτή την μορφή η ΑΘ είναι το γνωστό σε όλους μας κλιματιστικό ζεστού-κρύου αέρα.

Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία αυτή έχει προχωρήσει και η ενέργεια που αντλείται από το περιβάλλον αξιοποιείται για να ζεστάνει νερό (αντί τον αέρα όπως στην περίπτωση του κλιματιστικού) και το ζεστό νερό διοχετεύεται στο σύστημα θέρμανσης μας ( ενδοδαπέδια θέρμανση, θερμαντικά σώματα, μονάδες fan coil). Η Daikin έχει εφαρμόσει την τεχνογνωσία που κατέχει στις ΑΘ ( Η DAIKIN κατασκεύασε για πρώτη φορά ΑΘ το 1958) αναπτύσσοντας μια ολοκληρωμένη σειρά ΑΘ για οικιακές εφαρμογές με την επωνυμία DAIKIN ALTHERMA

Η ΑΘ κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να έχει βαθμό απόδοσης γύρω στο 400%. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για κάθε μια μονάδα ενέργειας που χρησιμοποιεί η αντλία κατά την λειτουργία της( υπό μορφή ηλεκτρικής ενέργειας), 3 ή περισσότερες μονάδες ενέργειας παράγονται για χρήση εντός του κτιρίου.

Αυτός ο βαθμός απόδοσης αυξάνεται με την αξιοποίηση της τεχνολογίας inverter στην λειτουργία της εξωτερικής μονάδας, καθιστώντας την λύση της ΑΘ που είναι μια Ανανεώσιμη Πηγή Ενέργειας (ΑΠΕ) συντριπτικά πιο αποδοτική ακόμα και από το πιο αποδοτικό σύστημα θέρμανσης ορυκτού καυσίμου ( λέβητα πετρελαίου, υγραερίου κλπ).

H Daikin Altherma προσφέρει λύσεις που προσαρμόζονται στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό του καθενός. Μπορει να αξιοποιηθεί  μια ποικιλία ανανεώσιμων και παραδοσιακών πηγών ενέργειας για τη θέρμανση του χώρου.

Για οικιακές εφαρμογές (νεόδμητα και ανακαινίσεις) η αντλία θερμότητας Daikin Altherma παρέχει:

• Ζεστό νερό ολόχρονα

• Κατάλληλη για ενδοδαπέδια θέρμανση

• Συμβατότητα με ηλιακούς συλλέκτες

• Ευέλικτη εγκατάσταση

• Κορυφαία άνεση

Για εμπορικές εφαρμογές 

• Προσφέρει θέρμανση και κλιματισμό

• Οι κεντρικές εσωτερικές μονάδες προσφέρουν δυνατότητα προσαρμογής στο σύστημα

• Δυνατότητα παραγωγής μεγάλων ποσοτήτων ζεστού νερού

• Μία εξωτερική μονάδα μπορεί να συνδεθεί με έως και 10 εσωτερικές μονάδες

Για να μάθετε περισσότερα για τις λύσεις της αντλίας θερμότητας Daikin Altherma,  παρακαλώ επικοινωνήστε με την Hydrotherm & Co Ltd στο τηλέφωνο: 22447944

Πίσω στην αρχή της σελίδας