Διαλέξεις για την Ενέργεια και το Περιβάλλον από την ΟΕΒ

  10/01/2017 10:42
Διαλέξεις για την Ενέργεια και το Περιβάλλον από την ΟΕΒ

Ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων της έχει βάλει τα θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος η ΟΕΒ.

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων μετά από την Επιτροπή Ενέργειας που έχει δημιουργήσει αλλά και την επάνδρωσή της με αξιόλογα στελέχη ειδικευμένα σε θέματα ενέργειας εγκαινιάζει ακόμα μία νέα πρωτοβουλία. Από το 2017 ξεκινά η διοργάνωση κύκλου διαλέξεων σε επίκαιρα θέματα για την Ενέργεια και το Περιβάλλον ή και σχετιζόμενα με αυτά ζητήματα και που σίγουρα ενδιαφέρουν ή/και επηρεάζουν τις επιχειρήσεις.

Στόχος των διαλέξεων αυτών είναι η άμεση και πληρέστερη ενημέρωση των Μελών της ΟΕΒ και άλλων ενδιαφερόμενων, για τις τρέχουσες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις, κατευθύνσεις πολιτικής, νομοθετικές ρυθμίσεις, διεθνή πρότυπα, μελλοντικoύς σχεδιασμούς, κ.α.

Για το σκοπό αυτό έχει ετοιμαστεί πρόγραμμα του κύκλου διαλέξεων για το πρώτο εξάμηνο του 2017, με διακεκριμένους προσκεκλημένους ομιλητές με εξειδικευμένη γνώση στα ενεργειακά και περιβαλλοντικά θέματα, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις διαλέξεις τους και θα απαντούν σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Η ΟΕΒ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που αποβλέπουν στη διασφάλιση έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης των επιχειρήσεων για τρέχοντα θέματα. Η παρακολούθηση των συγκεκριμένων διαλέξεων θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους συμμετέχοντες και παρέχεται από την ΟΕΒ προς τα Μέλη της χωρίς χρέωση.

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στα κεντρικά γραφεία της ομοσπονδίας στη Λευκωσία.

Ανάμεσα στα θέματα των διαλέξεων θα είναι ο «Οικολογικός Σχεδιασμός και Ενεργειακή Σήμανση στα συνδεόμενα με την ενέργεια προϊόντα», από τον Σάββα Ιωάννου, της Υπηρεσίας Ενέργειας του ΥΕΕΒ&Τα, τα «ΙΠΕ: Χρηματοδοτικά προγράμματα για την ενέργεια - Προγράμματα RESTART 2016-2020», από τους Γιώργο Χρίστου και Ιωάννα Σεργίδου Λοΐζου του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας, αλλά και τα «Συγχρηματοδοτικά προγράμματα εδαφικής συνεργασίας INTERREG MED, ENI», από την Κωνσταντία Κωνσταντίνου, ΓΔ του ΕΠΣΑ. Επίσης, ο Δρ Ανδρέας Πουλλικκάς, πρόεδρος της ΡΑΕΚ θα μιλήσει για τις «Βασικές αρχές λειτουργίας ηλεκτρικών συστημάτων και αγορά ηλεκτρισμού Κύπρου», ενώ ο Νίκος Χατζηνικολάου, της Υπηρεσίας Ενέργειας του ΥΕΕΒ&Τ θα μιλήσει για την «Ενεργειακή απόδοση κτιρίων και σχετικά διατάγματα και κανονισμοί».

Για τα αποτελέσματα μελέτης για το εθνικό δυναμικό συμπαραγωγής και τις αποδοτικές λύσεις για θέρμανση και ψύξη θα μιλήσει ο κ. Χριστόδουλος Ελληνόπουλος και για τους Ενεργειακούς Ελέγχους και τις απαιτήσεις της νομοθεσίας θα μιλήσει ο κ. Ιωάννης Θωμά και οι δύο από την Υπηρεσία Ενέργειας. Παράλληλα, η κα Κατερίνα Πιριπίτση θα μιλήσει για τις ενεργειακές Υπηρεσίες και τις απαιτήσεις της νομοθεσίας.

Εξάλλου, ο κ. Κώστας Χατζηπαναγιώτου από το Τμήμα Περιβάλλοντος θα μιλήσει για την κυκλική οικονομία και τη στρατηγική των δημοτικών αποβλήτων και δυνατότητες επενδύσεων, αλλά και για τις υποχρεώσεις των  επιχειρήσεων στη διαχείριση αποβλήτων, τις ευκαιρίες και τις προοπτικές.

Από την Υπηρεσία Ενέργειας ο κ. Γιώργος Παρτασίδης θα αναπτύξει τον Ενεργειακό Σχεδιασμός για το 2020 και το 2030 και τον ρόλο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Κύπρο, ενώ ο Αντρέας Λιζίδης θα μιλήσει για τα Σχέδια Χορηγιών για ΑΠΕ και ΕΞΕ, την πρόοδο και τους μελλοντικούς σχεδιασμούς.
  
  
Πίσω στην αρχή της σελίδας