Πορτογαλία: Το πρώτο φ/β με σύστημα αποθήκευσης κατασκευάζει η EDP

  12/04/2019 08:48
Πορτογαλία: Το πρώτο φ/β με σύστημα αποθήκευσης κατασκευάζει η EDP

Την πρώτη μονάδα ηλιακής ενέργειας με σύστημα αποθήκευσης ενέργειας πρόκειται να κατασκευάσει η πορτογαλική εταιρεία EDP κοντά στην Λισαβόνα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Ειδικότερα, το έργο ισχύος 3.8 MW θα είναι το πρώτο στο είδος του στην Πορτογαλία και θα αποτελείται από δύο μονάδες φωτοβολταϊκών εγκατεστημένων για αυτοκατανάλωση στα δύο εργοστάσια κατασκευής μπαταριών της αμερικανικής εταιρείας Exide Technologies Lda στις περιοχές Castanheira do Ribatejo και Azambuja, οι οποίες και οι δύο βρίσκονται στην περιοχή της Λισαβόνας.

Οι δύο ηλιακοί σταθμοί θα αριθμούν συνολικά 10,000 φωτοβολταϊκά πάνελ και θα είναι σε θέση να καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες των δύο εργοστασιακών μονάδων. «Η πλεονάζουσα ενέργεια θα αποθηκεύεται και θα εκχέεται στο δίκτυο κυρίως κατά την καλοκαιρή περίοδο, όταν και η κατανάλωση των εργοστασίων θα είναι μικρότερη», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η EDP.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η EDP σκοπεύει να εκχωρήσει μέρος των παλιών μονάδων και να επενδύσει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργεια. Η νέα στρατηγική της εταιρείας περιλαμβάνει επέκταση των δραστηριοτήτων της στα αιολικά και νέες επενδύσεις στην αποθήκευση ενέργειας, τα ηλιακά, σε έργα εκτός δικτύου και υβριδικά αιολικά και ηλιακά έργα.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του pv-magazine, στην Πορτογαλία έχει αναπτύξει κατά προσέγγιση 15,000 έργα για αυτοκανάλωση, συνδυασμένης ισχύος περίπου 36.4 MW.

ΠΗΓΗ: energypress.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας