Η Iberdrola γλιτώνει χρήματα χρησιμοποιώντας drones για την επιθεώρηση των μονάδων ΑΠΕ

energy press  16/07/2018 10:18
Η Iberdrola γλιτώνει χρήματα χρησιμοποιώντας drones για την επιθεώρηση των μονάδων ΑΠΕ

Τα μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα βοηθούν την ισπανική Iberdrola να εξοικονομεί πολλά χρήματα, καθώς αναλαμβάνουν τον εντοπισμό προβληματικών φωτοβολταϊκών πάνελ ή ανεμογεννητριών ταχύτερα από ότι μπορούν οι άνθρωποι.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, προς το σκοπό αυτό, η εταιρεία επένδυσε 500.000 ευρώ στην Arborea Intellbird, στα πλαίσια της ευρύτερης επένδυσης 70 εκατ. ευρώ που πραγματοποιεί σε νέες τεχνολογίες και ιδέες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε μικρή ή μεγάλη κλίμακα.

Όσον αφορά τα μη επανδρωμένα οχήματα, είναι σε θέση να επιθεωρούν τα συστήματα ΑΠΕ και τις γραμμές ηλεκτρισμού σε λιγότερο χρόνο από ότι μπορούν οι μηχανικοί χρησιμοποιώντας τα τηλεσκόπιά τους. Τα drone συγκεντρώνουν υπέρυθρες εικόνες, ανιχνεύουν τα προβληματικά σημεία στα φωτοβολταϊκά και στις ανεμογεννήτριες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Iberdrola έχει επενδύσει επίσης στην αμερικανική Stem που δραστηριοποιείται στην αποθήκευση ενέργειας και χρησιμοποιεί “τεχνητή νοημοσύνη” για να ανιχνεύσει πότε οι πελάτες χρειάζονται ποσότητες. Επίσης, στην αμερικανική Innowatts που χρησιμοποιεί έξυπνους μετρητές για να προσφέρει προβλέψεις στα νοικοκυριά, καθώς και στην ισπανική GDES Technology που χρησιμοποιεί ρομπότ για να επιθεωρεί πυρηνικές μονάδες.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας