Στην ENI-SAIPEM το ηλιοθερμικό στην Άλασσα;

  16/04/2018 10:20
 Στην ENI-SAIPEM το ηλιοθερμικό στην Άλασσα;

Πιθανότητες να αναλάβει το ηλιοθερμικό πάρκο που θα δημιουργηθεί στην περιοχή Άλασσας στην επαρχία Λεμεσού συγκεντρώνει η ENI-SAIPEM S.P.A., ο πολυδυσεκατομμυριούχος διεθνής εργοληπτικός κολοσσός, που είναι πολύ καλά γνωστός στην Κύπρο από τη γεώτρηση που έχει ολοκληρώσει στο οικόπεδο Αρ. 6 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου με το SAIPEM 12000. 
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»,  σε πρόσφατη επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η ENI-SAIPEM S.P.A. εκφράζει την ετοιμότητά της ως αποκλειστικός εργολάβος να εργαστεί για την επιτυχία του εν λόγω έργου, με την ονομασία CY Csp EOS Green Energy Project. Παράλληλα, δηλώνει ότι είναι πλήρως δεσμευμένη για την επιτυχία του πολύ σημαντικού έργου ΑΠΕ στο νησί, αλλά και σχεδιάζει για μια μακρόχρονη συνεργασία με την Κύπρο ως πλήρες Μέλος της ΕΕ, και εάν χρειαστεί, είναι διαθέσιμη για να συνδράμει στη λύση οποιωνδήποτε εναπομεινάντων προβλημάτων που εκκρεμούν εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας για να ξεφύγει το έργο CY Csp EOS Green Energy Project από την ομηρία του και να προχωρήσει προς στην υλοποίηση του το συντομότερο δυνατό.
 
Το έργο CY Csp EOS Green Energy Project με καινοτόμο τεχνολογία, κέρδισε τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό NER300 και τυγχάνει χρηματοδότησης από τις Βρυξέλλες με το ποσό των €60 εκατ. Αφορά το πρώτο ηλιοθερμικό πάρκο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που συνδυάζει και την αποθήκευση ενέργειας με κύριο μέτοχο την Alpha Bank. 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας