Φωτοβολταϊκό Πάρκο 2,5 MW στο Αυγόρου

  05/01/2018 08:33
Φωτοβολταϊκό Πάρκο 2,5 MW στο Αυγόρου

Ενώπιον του Τμήματος Περιβάλλοντος βρίσκεται μελέτη εκτίμησης επιπτώσεων στο περιβάλλον για τη δημιουργία νέου φωτοβολταϊκού πάρκου στη γεωργική περιοχή Αυγόρου.

Το έργο φωτοβολταϊκού πάρκου δυναμικότητας 2.5MW θα κατασκευαστεί από την εταιρεία D.P. Elsim LTd σε τεμάχια που βρίσκονται στην αγροτική περιοχή της κοινότητας Αυγόρου της επαρχίας Αμμοχώστου. 

Τα τεμάχια είναι επίπεδα και απέχουν 2.70km από το κέντρο της κοινότητας του χωριού Αυγόρου και 5.50km από το χωριό Φρέναρος. 

Η συνολική έκταση που καλύπτουν τα τεμάχια 35,847 τετραγωνικά μέτρα και εμπίπτει σε πολεοδομική ζώνη (Ζ1).

Η D.P. Elsim Ltd προτίθεται να υποβάλει αίτηση για αυτοπαραγωγή και πώληση ηλεκτρικής ενέργειας στην ανταγωνιστική αγορά όπου η τιμή πώλησης της παραγόμενης ενέργειας θα καθαρίζεται από της δύναμης της αγοράς. 

Η εγκατάσταση, κατασκευή και λειτουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου έχει σκοπό να αξιοποιεί την ηλιακή ακτινοβολία (ως ανανεώσιμη ανεξάντλητη πηγή ενέργειας) και να την μετατρέπει σε ηλεκτρική ενεργεία μέσο του φωτοβολταϊκού συστήματος χωρίς ρύπανση ούτος ώστε να διοχετεύετε στην ανταγωνιστική αγορά μέσο του εθνικού δικτύου μεταφοράς ενέργειας. Το έργο θα έχει εμπορική χρήση αλλά παράλληλα θα συμβάλει στην στη μείωση της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας