Φωτοβολταϊκό πάρκο 1.5MW στην περιοχή Αυγόρου

  04/01/2018 09:08
Φωτοβολταϊκό πάρκο 1.5MW στην περιοχή Αυγόρου

Στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείο Γεωργίας υποβλήθηκε η Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον για την κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 1.5MW στην αγροτική περιοχή της κοινότητας Αυγόρου της επαρχίας Αμμοχώστου. 

Τα τεμάχια γης όπου θα κατασκευαστεί το φωτοβολταϊκό πάρκο είναι επίπεδα και απέχουν 1,7km από το κέντρο της κοινότητας του χωριού Αυγόρου και 6,1km από το χωριό Φρένναρος. Η συνολική έκταση που καλύπτουν τα τεμάχια 33,670 τετραγωνικά μέτρα και εμπίπτει σε πολεοδομική ζώνη (Ζ1).

Το πάρκο αναμένεται να κατασκευαστεί από την εταιρία D.P. Elsim ltd η οποία προτίθεται να υποβάλει αίτηση για αυτοπαραγωγή και πώληση ηλεκτρικής ενέργειας στην ανταγωνιστική αγορά όπου η τιμή πώλησης της παραγόμενης ενέργειας θα καθαρίζεται από της δύναμης της αγοράς. Η εγκατάσταση, κατασκευή και λειτουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου έχει σκοπό να αξιοποιεί την ηλιακή ακτινοβολία (ως ανανεώσιμη ανεξάντλητη πηγή ενέργειας) και να την μετατρέπει σε ηλεκτρική ενεργεία μέσο του φωτοβολταϊκού συστήματος χωρίς ρύπανση ούτος ώστε να διοχετεύετε στην ανταγωνιστική αγορά μέσο του εθνικού δικτύου μεταφοράς ενέργειας. Το έργο θα έχει εμπορική χρήση αλλά παράλληλα θα συμβάλει στην στη μείωση της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου. 

Στο ΦΒ θα εγκατασταθούν 5412 πλαίσια, Q-Plus L-G 4.2 ισχύος 300W, και 100 inverters SUNNY TRIPOWER 60.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας