Αρχίζει η κατασκευή της μεγαλύτερης πλωτής φ/β μονάδας στον κόσμο

  12/12/2017 09:51
Αρχίζει η κατασκευή της μεγαλύτερης πλωτής φ/β μονάδας στον κόσμο

Η εταιρεία China Three Gorges κατασκευάζει τη μεγαλύτερη στον κόσμο πλωτή μονάδα ηλιακής ενέργειας στην ανατολική κινεζική επαρχία Anhui. Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε ένα δισ. γιουάν ($ 151 εκατ.).

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, η θυγατρική China Three Gorges New Energy άρχισε να κατασκευάζει το έργο ισχύος 150 MW τον Ιούλιο, ενώ μέρος της μονάδας έχει ήδη συνδεθεί με το δίκτυο, σύμφωνα ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία στις 10 Δεκεμβρίου. Το έργο περιλαμβάνει πάνελ που έχουν τοποθετηθεί σε πλωτήρες στην επιφάνεια μιας λίμνης που σχηματίστηκε μετά από την κατάρρευση ενός ορυχείου άνθρακα. το σύνολο της μονάδας αναμένεται να συνδεθεί στο δίκτυο έως το Μάιο του 2018.

Η πλωτή ηλιακή ενέργεια αναπτύσσεται στην Κίνα, όπου τα χερσαία έργα δε χρησιμοποιούνται στην πλήρη δυναμικότητά τους λόγω συμφόρησης του δικτύου. Περίπου το 5,6% της παραγωγής ηλιακής ενέργειας δεν αξιοποιήθηκε κατά τα πρώτα τρία τρίμηνα του έτους, σύμφωνα με στοιχεία της κινεζικής Εθνικής Υπηρεσίας Ενέργειας.

Πριν από την κατασκευή της μονάδας της China Three Gorges, το μεγαλύτερο πλωτό ηλιακό έργο που είχε αδειοδοτηθεί στην Κίνα ήταν ένα πάρκο 40 MW της εταιρείας Sungrow Power Supply στην ίδια επαρχία, σύμφωνα με το Bloomberg New Energy Finance.

Πηγή: energia.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας