Προεδρική παρέμβαση για φ/β πάρκο και χαρουπόδασος

  02/11/2017 12:27
Προεδρική παρέμβαση για φ/β πάρκο και χαρουπόδασος

Την πορεία του φωτοβολταϊκού πάρκου του Πανεπιστημίου Κύπρου (ΠΚ) και τη δημιουργία χαρουπόδασους, συζήτησε σήμερα Πέμπτη, μεταξύ άλλων, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΚ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη σε συνάντηση το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο.
 
Εξερχόμενος του Προεδρικού, ο Πρύτανης του ΠΚ Κωνσταντίνος Χριστοφίδης είπε ότι είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σχέση με θέματα που απασχολούν εδώ και καιρό το Πανεπιστήμιο Κύπρου.
 
Συζητήσαμε, σημείωσε, για την πορεία του φωτοβολταϊκού πάρκου του Πανεπιστημίου και το πρόβλημα πήρε τη λύση του, δηλαδή θα μπορέσουμε πολύ σύντομα να αρχίσουμε το πάρκο, το οποίο θα αυτονομήσει ηλεκτρικά το Πανεπιστήμιο.
 
Πιστεύω, συνέχισε, ότι τους επόμενους λίγους μήνες θα αρχίσουν οι εργασίες έτσι να αποπερατωθεί πριν από το τέλος του Καλοκαιριού.
 
"Συζητήσαμε για το χαρουπόδασος. Έχουμε κάποιες περισσότερες ανάγκες κρατικής γης. Ο Πρόεδρος έδειξε τη διάθεση να μας βοηθήσει να λύσουμε και αυτό το πρόβλημα", πρόσθεσε.
 
Όσον αφορά το χαρουπόδασος, είπε ο κ. Χριστοφίδης, γύρω στις 20 Νοεμβρίου αρχίζει η φύτευση των πρώτων έξι χιλιάδων δενδρυλίων και ελπίζουμε μέχρι το τέλος Μαρτίου να μπορέσουμε να φυτεύσουμε τις υπόλοιπες 35 χιλιάδες, δηλαδή ουσιαστικά δημιουργούμε το μεγαλύτερο χαρουπόδασος που έχει γίνει ποτέ στην Κύπρο και γι' αυτό είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι.
 
Συζητήσαμε επίσης, πρόσθεσε, για ένα παλιό χρέος του κράτους απέναντι στο Πανεπιστήμιο από το 2012. "Είχε κατακρατηθεί τότε από την Πολιτεία ένα ποσό 11,2 εκ. ευρώ, το οποίο ήταν από ίδια έσοδα του Πανεπιστημίου και θέλω να εκφράσω την ευαρέσκειά μου γιατί αυτό το ποσό φαίνεται να επιστρέφεται στο Πανεπιστήμιο. Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου ικανοποίηση για το γεγονός", συμπλήρωσε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Πίσω στην αρχή της σελίδας