Σαουδική Αραβία: Σε λειτουργία υπηρεσίες ηλιακών φ/β στα μέσα του 2018

  30/08/2017 17:31
Σαουδική Αραβία: Σε λειτουργία υπηρεσίες ηλιακών φ/β στα μέσα του 2018

Η σαουδαραβική εταιρεία ηλεκτρισμού Saudi Electricity Company (SEC) θα αρχίσει να παρέχει υπηρεσίες ηλιακής ενέργειας από φωτοβολταϊκά στους καταναλωτές έως τα μέσα του 2018, σύμφωνα με κανονισμό της Ρυθμιστικής Αρχής Ηλεκτρισμού και Συμπαραγωγής.

Ο Abdullah bin Mohammed Al Bishi, επικεφαλής των Υπηρεσιών Διανομής και της Πρωτοβουλίας για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στη SEC, δήλωσε ότι ομάδα εμπειρογνωμόνων και ειδικών της εταιρείας εργάζεται για την προετοιμασία των συστημάτων και των τεχνικών σχεδίων που απαιτούνται για την εκκίνηση του έργου με υψηλή αξιοπιστία και σύμφωνα με τις πλέον πρόσφατες τεχνολογίες ηλιακής ενέργειας στον κόσμο.

Ο Al Bishi δήλωσε ότι η εταιρεία θα επιτρέψει την υποβολή των αρχικών αιτήσεων για την υπηρεσία στην ιστοσελίδα της από τις 17 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να εκτιμήσει πόσοι συμμετέχοντες επιθυμούν να εγκαταστήσουν ηλιακά συστήματα και να εξεταστεί ο όγκος της ζήτησης και της παραγόμενης ενέργειας, αλλά και τις επιπτώσεις στο δημόσιο δίκτυο.

Εξήγησε ότι ο δικαιούχος για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα μπορεί να υποβάλει την τελική αίτηση εγκατάστασης και σύνδεσης μικρών φωτοβολταϊκών συστημάτων στο δημόσιο δίκτυο την 1η Ιουλίου 2018.

«Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, θα προετοιμαστούν και θα δημοσιευθούν οι προδιαγραφές του εγκεκριμένου εξοπλισμού που απαιτείται για τη σύνδεση των ηλιακών συστημάτων με το δημόσιο ηλεκτρικό δίκτυο, καθώς και ο εγκεκριμένος κατάλογος εργολάβων - συμβούλων", δήλωσε ο Al Bishi.

«Ο δικαιούχος θα είναι σε θέση να επιλέξει το φορέα που θα σχεδιάσει τα κατάλληλα συστήματα για την εγκατάστασή του, καθώς και τον ανάδοχο με τον οποίο επιθυμεί να συμβληθεί για την εγκατάστασή του. Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στη φάση της προετοιμασίας του φακέλου του, ο οποίος στη συνέχεια θα εξεταστεί από ειδικούς της SEC ως προς τη συμμόρφωση του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού και των συσκευών με τις εγκεκριμένες προδιαγραφές, ως προς την ακεραιότητα των εγκαταστάσεων και τα αποτελέσματα των δοκιμών», πρόσθεσε.

Με βάση τον κανονισμό της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής, η εταιρεία θα εγκαταστήσει ψηφιακούς μετρητές με ένδειξη της ενέργειας που παράγεται από τα ηλιακά συστήματα, της κατανάλωσης ενέργειας και του πλεονάσματος ενέργειας που θα διοχετεθεί στο δημόσιο ηλεκτρικό δίκτυο. Παράλληλα, θα αναβαθμιστούν τα υπάρχοντα συστήματα χρέωσης ώστε να ανταποκρίνονται στο νέο αυτό έργο.

Πηγή: energia.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας