Πως η έκλειψη ηλίου θα επηρεάσει τα φ/β στις ΗΠΑ

  09/08/2017 18:02
Πως η έκλειψη ηλίου θα επηρεάσει τα φ/β στις ΗΠΑ

Η ηλιακή έκλειψη της 21ης Αυγούστου αναμένεται να επηρεάσει τις φωτοβολταϊκές μονάδες στις ΗΠΑ σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών (EIA) της χώρας.

Η Υπηρεσία εξετάζει τις συνέπειες της επερχόμενης ηλιακής έκλειψης σε μεγάλες φωτοβολταϊκές μονάδες σε ενημερωτικό σημείωμα που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό της στις 7 Αυγούστου, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το New Europe.

Συγκεκριμένα η EIA αναφέρει ότι στις 21 Αυγούστου η έκλειψη θα παρεμποδίσει την ηλιακή ακτινοβολία που απαιτείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε περίπου 1.900 μεγάλες φωτοβολταϊκές μονάδες στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, σχετικά μικρό ποσοστό της συνολικής δυναμικότητας των φωτοβολταϊκών εκτιμάται ότι είναι εγκατεστημένο σε περιοχές όπου θα παρατηρηθεί πλήρης παρεμπόδιση της ηλιακής ακτινοβολίας από τη Σελήνη, ενώ η Αρχή Ηλεκτρικής Αξιοπιστίας Βορείου Αμερικής ( North American Electric Reliability Corporation – NERC) – διεθνής ρυθμιστική μη κερδοσκοπική αρχή- δεν αναμένει ότι η έκλειψη θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στο σύστημα ηλεκτρισμού.

Όπως εξηγεί η EIA, κατά τη διάρκεια της έκλειψης, οι ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες στις περιοχές που θα επηρεαστούν θα χρειαστεί να αυξήσουν την παραγωγή από άλλες πηγές παραγωγής ηλεκτρισμού προκειμένου να αντισταθμίσουν τη μείωση της ηλιακής ισχύος.

Πηγή: energia.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας