Στην τελική ευθεία ο αγώνας ηλιακών οχημάτων

  16/06/2017 15:31
Στην τελική ευθεία ο αγώνας ηλιακών οχημάτων

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τον συναρπαστικό Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων που διοργανώνει το Ινστιτούτο Κύπρου. Ο πρωτοποριακός αγώνας που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Λευκωσίας, θα διεξαχθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας την Κυριακή, 25 Ιουνίου.
 
Στόχος της διοργάνωσης που έχει καταστεί θεσμός τα τελευταία οχτώ χρόνια, είναι να προκαλέσει το ενδιαφέρον των νέων για την έρευνα, την επιστήμη, την τεχνολογία, αλλά και την αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.
 
Στον Αγώνα Ηλιακών Οχημάτων θα συμμετέχουν κυρίως μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι σχεδιάζουν και κατασκευάζουν οι ίδιοι τα οχήματα τους. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10 το πρωί στη συμβολή των οδών Σπύρου Κυπριανού και Στασικράτους, μπροστά από το χώρο στάθμευσης της ΑΗΚ στη Λευκωσία. Τα δεκατρία πρωτότυπα αυτοκίνητα που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, διαθέτουν συλλέκτες που απορροφούν ηλιακή ακτινοβολία τροφοδοτώντας τους κινητήρες τους με ενέργεια.
 
Τα ηλιακά οχήματα θα αγωνιστούν για 2.30 ώρες διασχίζοντας τις οδούς Σπύρου Κυπριανού, Στασικράτους, Βασιλίσσης Φρειδερίκης, Γρίβα Διγενή και Δημοσθένη Σεβέρη και αναμένεται να τερματίσουν στη 1:00 μετά το μεσημέρι στο χώρο στάθμευσης της ΑΗΚ στη Λευκωσία. Στις 2μμ θα ακολουθήσει η Πανηγυρική Τελετή Απονομής των επάθλων στους νικητές του αγώνα, στο προαύλιο του Δημαρχείου Λευκωσίας.
 
Ο Αγώνας Ηλιακών Οχημάτων είναι ανοικτός για το κοινό, το οποίο μπορεί να ζήσει από κοντά τη συναρπαστική αναμέτρηση των οχημάτων που θα διασχίζουν τους δρόμους της Λευκωσίας με μόνο σύμμαχο τον ήλιο. 
 
Χορηγοί: RCB Bank, Medochemie, Ανταλλακτικά ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, Εθνική Ασφαλιστική ΛΤΔ, KPMG.
Υποστηρικτές: Τμήμα Δημοσίων Έργων, ΑΗΚ, CYTA, N.A. SERGIOU CONSTRUCTIONS & RENOVATION LTD, Τροχαία Λευκωσίας
Πίσω στην αρχή της σελίδας