Ινδία: $1 τρισ. για αναμόρφωση του ενεργειακού τομέα

  18/05/2017 13:03
Ινδία: $1 τρισ. για αναμόρφωση του ενεργειακού τομέα

Ένα τεράστιο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1 τρισ. δολαρίων για την αναμόρφωση του ενεργειακού τομέα της εξήγγειλε πρόσφατα η κυβέρνηση της Ινδίας.
 
Η ινδική κυβέρνηση έθεσε ως στόχο, μεταξύ άλλων, τον διπλασιασμό της παραγωγικότητας των ηλιακών πάρκων σε 40 GW έως το 2020.
 
Ζητούμενο είναι μέχρι το 2027 το 60% της συνολικής παραγωγής ενέργειας θα προέρχεται από μη ορυκτά καύσιμα.
 
Στα πλαίσια των έντονων προσπαθειών που καταβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση η ινδική κυβέρνηση, συμφώνησε στις αρχές Απριλίου με τη Βρετανία για τη δημιουργία ενός ινδο – βρετανικού αποθεματικού ταμείου για τη χρηματοδότηση της αγοράς ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ινδίας. Το Ταμείο, που θα τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Ταμείου Επενδύσεων και Υποδομών της ινδικής Κυβέρνησης, θα έχει ως στόχο την προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών από τη Βρετανία Λονδίνο, ενώ αναμένεται να συγκεντρώσει αρχικά περίπου 500 εκατ. λίρες.
 
Παράλληλα, στα πλαίσια της επίσκεψης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ινδία το διάστημα 31 Μαρτίου-1 Απριλίου, υπεγράφη συμφωνία για δάνειο ύψους 250 εκατ. ευρώ για έργα ηλιακής ενέργειας.
 
Πηγή: energypress.gr
  
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας