Ιαπωνία: 80.000 πάνελ νέας τεχνολογίας το φ/β πάρκο της Total

  24/04/2017 16:32
Ιαπωνία: 80.000 πάνελ νέας τεχνολογίας το φ/β πάρκο της Total

Η Total ξεκίνησε στην Ιαπωνία τη λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού μέγιστης ισχύος 27 MW, σε συνεργασία με τις εταιρείες ISE Group και SunPower. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η γαλλική πετρελαϊκή, την περασμένη Τετάρτη, το φωτοβολταϊκό πάρκο βρίσκεται στο Νανάο του Χόνσου, του μεγαλύτερου νησιού της Ιαπωνίας.
 
Η μονάδα ολοκληρώθηκε μέσα σε ένα έτος από την έναρξη των εργασιών κατασκευής, και ανήκει στην ISE Group, που κατέχει το 50% του μετοχικού της κεφαλαίου, ενώ οι Total και SunPower κατέχουν από 25% η καθεμία.
 
Τα ηλιακά πάνελ νέας τεχνολογίας της φ/β μονάδας μπορούν να παράγουν έως 45% περισσότερη ενέργεια σε σχέση με τα συμβατικά πάνελ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Total.
 
«Η έναρξη λειτουργίας της φωτοβολταϊκής μονάδας του Νανάο αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της Total στην Ιαπωνία, όπου έχουμε παρουσία εδώ και 60 χρόνια», δήλωσε ο Ζυλιέν Πουζέ, ανώτερος αντιπρόεδρος ΑΠΕ του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού.
 
«Η Total δεσμεύεται να βοηθήσει την Ιαπωνία στην περαιτέρω διαφοροποίηση του ενεργειακού της μείγματος ώστε να διασφαλίσει την παροχή συμφέρουσας και “καθαρής” ενέργειας μέσα από τις δραστηριότητές μας στα ηλιακά και το υγροποιημένο φυσικό αέριο», προσθέτει ο Πουζέ.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μονάδα έχει σχεδιαστεί ώστε να καλύπτει πλήρως τα αυστηρά αντισεισμικά στάνταρ των κτιρίων στην Ιαπωνία.
 
Η μονάδα, που έχει κατασκευαστεί σε έκταση 25 εκταρίων ιδιοκτησίας της ISE Group, έχει συνδεθεί πλήρως με το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και ξεκίνησε την παροχή ενέργειας χάρη στα πάνω από 80.000 υψηλής αποδοτικότητας ηλιακά πάνελ της SunPower, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Total.
 
Πηγή: energia.gr
  
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας