Για δημιουργία Φωτοβολταϊκού Πάρκου συζήτησαν Πρύτανης - Μητροπολίτης Ταμασού

  01/03/2017 18:09
Για δημιουργία Φωτοβολταϊκού Πάρκου συζήτησαν Πρύτανης - Μητροπολίτης Ταμασού

Για να οριστικοποιηθούν τα τελευταία βήματα πριν την έναρξη των εργασιών για την εγκατάσταση και λειτουργία Φωτοβολταϊκού Πάρκου σε γη που ανήκει στη Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, ο Μητροπολίτης Ησαϊας και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης πραγματοποίησαν χθες Τρίτη συνάντηση.
 
Ανακοίνωση από το Πανεπιστήμιο Κύπρου αναφέρει ότι “ο Πρύτανης επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των δύο μερών για την εγκατάσταση και λειτουργία Φωτοβολταϊκού Πάρκου και αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της εγκατάστασής του σε σχέση με την προώθηση της κουλτούρας αξιοποίησης εναλλακτικών πηγών ενέργειας, την προαγωγή της επιστήμης και της γνώσης και την προώθηση της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της Κύπρου”.
 
Όπως είπε ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, “θα πρέπει να αναζητήσουμε ένα νέο οικονομικό μοντέλο το οποίο θα ευθυγραμμίζεται με τους στόχους της ΕΕ για οικολογία και πράσινη ανάπτυξη ενώ μέσα από την υλοποίηση τέτοιων πρωτοβουλιών η Ευρώπη, και κυρίως η Βόρεια, θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπει σήμερα την Κύπρο».
 
Καταλήγοντας, δήλωσε βέβαιος, “ότι η Πολιτεία, στις υπηρεσίες της οποίας έχουμε απευθυνθεί για την έκδοση των σχετικών αδειών, ώστε να είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε απρόσκοπτα, θα μας στηρίξει, προς όφελος πρωτίστως του τόπου μας”.
 
Σημειώνεται ότι η Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής και το Πανεπιστήμιο Κύπρου υπέγραψαν σχετικό μνημόνιο συνεργασίας στις 16 Απριλίου του 2013 και έκτοτε διατηρούν στενούς δεσμούς συνεργασίας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας